Det skal ikke mye til for å gjøre kyllingmiddagen litt mer spennende, som for eksempel denne fennikel- og rucculasalaten med parmesan og pinjekjerner. Kyllingen er bakt på en «seng» med cherrytomater og oliven. Med steketermometer er du også sikret en saftig og smakfull kylling.

Ingredienser

KYLLING & TOMATER

4 kyllingfileter
nøytral olje til steking
250 g cherrytomater , gjerne ulike farger
1/2 dl extra virgin olivenolje
2 klyper sukker
1 neve kalamataoliven
frisk timian
salt og pepper

FENNIKELSALAT

50-75 g ruccula
1/2-1 fennikel , i tynne skiver
parmesan
30 g pinjekjerner
extra vigin olivenolje
balsamicoeddik

TILBEHØR

brød eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Kylling med tomat, oliven og fennikelsalat

Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme. Finn frem en ildfast form og ha oppi tomater og olivenolje, og krydre med litt sukker, salt og pepper. Ha litt grovt hakket timian over og la det steke på midterste rille i ca. 10 minutter.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i middels varm stekepanne på begge sider i ca. 2 minutter, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Når tomatene har stekt i ti minutter, legger du kyllingen i samme form. Ha også oppi oliven. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingfiletene og hvor lenge du har stekt dem i stekepannen. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de har fått litt farge. Legg ruccola på et fat, topp med tynne skiver fennikel og høvlet parmesan. Ringle over litt av din beste olivenolje og vellagret balsamicoeddik, og tilsett deretter de ristede pinjekjernene og litt flaksalt.

Del kyllingen i skiver og server den sammen med tomat- og olivenblandingen og salaten. Drypp litt av tomat- og kyllingsjyen over det hele. Nytes umiddelbart, med godt brød og/eller ovnsbakte parmesanpoteter som tilbehør.

Kylling med tomat, oliven og fennikelsalat

TIPS

  • Kyllingen kan gjerne byttes ut med torsk, kveite eller breiflabb.
  • Salaten smaker også godt til kjøtt- og fiskeretter.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Veldig godt! Jeg fikk dessverre bare tak i røde tomater; det ser vakkert ut med mange farger. Men jeg hev noen halve poteter som hadde kokt litt, oppi. Også veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste