Det skal ikke mye til for å gjøre kyllingmiddagen litt mer spennende, som for eksempel denne fennikel- og rucculasalaten med parmesan og pinjekjerner. Kyllingen er bakt på en «seng» med cherrytomater og oliven. Med steketermometer er du også sikret en saftig og smakfull kylling.
Ingredienser
KYLLING & TOMATER
4 | kyllingfileter |
nøytral olje til steking | |
250 g | cherrytomater , gjerne ulike farger |
1/2 dl | extra virgin olivenolje |
2 klyper | sukker |
1 neve | kalamataoliven |
frisk timian | |
salt og pepper |
FENNIKELSALAT
50-75 g | ruccula |
1/2-1 | fennikel , i tynne skiver |
parmesan | |
30 g | pinjekjerner |
extra vigin olivenolje | |
balsamicoeddik |
TILBEHØR
brød eller annet tilbehør |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme. Finn frem en ildfast form og ha oppi tomater og olivenolje, og krydre med litt sukker, salt og pepper. Ha litt grovt hakket timian over og la det steke på midterste rille i ca. 10 minutter.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i middels varm stekepanne på begge sider i ca. 2 minutter, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Når tomatene har stekt i ti minutter, legger du kyllingen i samme form. Ha også oppi oliven. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingfiletene og hvor lenge du har stekt dem i stekepannen. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de har fått litt farge. Legg ruccola på et fat, topp med tynne skiver fennikel og høvlet parmesan. Ringle over litt av din beste olivenolje og vellagret balsamicoeddik, og tilsett deretter de ristede pinjekjernene og litt flaksalt.
Del kyllingen i skiver og server den sammen med tomat- og olivenblandingen og salaten. Drypp litt av tomat- og kyllingsjyen over det hele. Nytes umiddelbart, med godt brød og/eller ovnsbakte parmesanpoteter som tilbehør.
TIPS
- Kyllingen kan gjerne byttes ut med torsk, kveite eller breiflabb.
- Salaten smaker også godt til kjøtt- og fiskeretter.
VELBEKOMME!
Veldig godt! Jeg fikk dessverre bare tak i røde tomater; det ser vakkert ut med mange farger. Men jeg hev noen halve poteter som hadde kokt litt, oppi. Også veldig bra!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Måtte prøve denne i dag. Fantastiske smaker! Dette blir en ny favoritt!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriften faller i smak!