Kylling og peanøttsaus er en utrolig smakfull og populær kombinasjon. Her serveres det sammen med en deilig thaisalat, som til sammen gjør dette til et smakfullt og mettende måltid.

Ingredienser

KYLLING & SATAYSAUS

4 kyllingfileter
1 dl hoisinsaus
1 dl vann eller mer
150 g peanøttsmør
2 ts Sriracha eller 1 rød chili
1 lime
1 ts sukker
3 ss nøytral olje (til marinaden)

THAISALAT

1 hjertesalat , finsnittet
4 vårløk , finsnittet
2 gulrøtter , i tynne strimler
1/2 agurk , i tynne strimler
2 reddiker , i tynne skiver
1 lime , saften
2 ss sukker
1 ts asiatisk fiskesaus
1 ts sesamolje
1/2-1 rød chili , finsnittet
50 g peanøtter , grovt hakket
frisk koriander , grovt hakket

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller risnudler

SLIK GJØR DU

Kylling med sataysaus og thaisalat

Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør mot kokepunktet og rør sammen. Tilsett vann til du får ønsket konsistens, og smak til med sriracha (eller finhakket chili), sukker og limesaft. Sett sausen til side.

Skjær kyllingen i to på langs og legg i en plastpose eller lignende. Ta ca. 3 ss av sataysausen og rør sammen med 3 ss nøytral olje. Ha i marinaden og klem på posen slik at marinaden fordeles utover alle kyllingstrimlene. La kyllingen marineres slik i ca. 30 minutter eller mer.

Skjær opp ingrediensene til salaten som angitt og ha dem i en vid, lav bolle. Rør sammen limesaft (ca. 1/2 dl), sukker, fiskesaus og sesamolje, og smak deg frem til en fin balanse mellom det syrlige og søte. Drypp dressingen over salaten og topp den med frisk koriander, finsnittet chili og peanøtter.

Kok ris (eller risnudler) etter anvisningen på emballasjen.

Kylling med sataysaus og thaisalat

Sett stekeovnen på grillfunksjon. Tre den marinerte kyllingen på spyd og fordel dem utover et smurt stekebrett. Alternativt så kan du grille dem uten grillspyd, og tre dem på spyd når de er ferdiggrillet, slik jeg har gjort her. Grilles på øverste rille i ovnen i ca. 5 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt og har fått litt farge. Følg med, ovner griller ulikt og det kan derfor ta både kortere eller lengre tid. La kyllingspydene hvile i ca. 5 minutter før de skal spises. (Kyllingspydene kan gjerne grilles på direkte varme på utegrillen istedet, se grilltips her, eller stekes i en grillpanne eller i en vanlig stekepanne.)

Varm opp sataysausen mot kokepunktet. Server kyllingspydene sammen med salaten, sataysaus, ris/risnudler og limebåter. Pita smaker også godt til.

Kylling med sataysaus og thaisalat

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Kyllingen stekes ved hjelp av stekeovnens grillfunksjon (hvis du har det), eller på utegrillen. Den kan også stekes i stekepannen. Lykke til!

  1. Hei, på min ovn må jeg stille inn temperatur på grillfunksjonen. Hvilken temperatur skal jeg sette den på?

    1. Bruk den temperaturen du benytter når du ellers griller i ovnen, evt. sjekk bruksanvisningen hva som er anbefalt der.

  2. Hei. Har du prøvd den hvite lange reddiken istedenfor den norske reddiken. Synes den er søtere og passer bedre i en asiatisk salat.

    Hilsen Karin

  3. Denne retten var supergodFalt i smak hos hele familien En ny favoritt til helgemenyen

  4. Veldig godt. Første gang min mann har skrapt salatbollen 🙂 Vi supplerte retten med en saus av ketjap manis og ketjap asam med en skvett sitron, finhakket chalottløk, finkakket chili og litt fersk ingefær. Dessuten peanøttsaus type Kokita med litt ketjap manis og sitron, samt mango med lime og koriander. Denne retten skal jeg lage igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste