Kylling og peanøttsaus er en utrolig smakfull og populær kombinasjon. Her serveres det sammen med en deilig thaisalat, som til sammen gjør dette til et smakfullt og mettende måltid.
Ingredienser
KYLLING & SATAYSAUS
4 | kyllingfileter |
1 dl | hoisinsaus |
1 dl | vann eller mer |
150 g | peanøttsmør |
2 ts | Sriracha eller 1 rød chili |
1 | lime |
1 ts | sukker |
3 ss | nøytral olje (til marinaden) |
THAISALAT
1 | hjertesalat , finsnittet |
4 | vårløk , finsnittet |
2 | gulrøtter , i tynne strimler |
1/2 | agurk , i tynne strimler |
2 | reddiker , i tynne skiver |
1 | lime , saften |
2 ss | sukker |
1 ts | asiatisk fiskesaus |
1 ts | sesamolje |
1/2-1 | rød chili , finsnittet |
50 g | peanøtter , grovt hakket |
frisk koriander , grovt hakket |
TILBEHØR
4 porsjoner | ris eller risnudler |
SLIK GJØR DU
Varm opp hoisinsaus og peanøttsmør mot kokepunktet og rør sammen. Tilsett vann til du får ønsket konsistens, og smak til med sriracha (eller finhakket chili), sukker og limesaft. Sett sausen til side.
Skjær kyllingen i to på langs og legg i en plastpose eller lignende. Ta ca. 3 ss av sataysausen og rør sammen med 3 ss nøytral olje. Ha i marinaden og klem på posen slik at marinaden fordeles utover alle kyllingstrimlene. La kyllingen marineres slik i ca. 30 minutter eller mer.
Skjær opp ingrediensene til salaten som angitt og ha dem i en vid, lav bolle. Rør sammen limesaft (ca. 1/2 dl), sukker, fiskesaus og sesamolje, og smak deg frem til en fin balanse mellom det syrlige og søte. Drypp dressingen over salaten og topp den med frisk koriander, finsnittet chili og peanøtter.
Kok ris (eller risnudler) etter anvisningen på emballasjen.
Sett stekeovnen på grillfunksjon. Tre den marinerte kyllingen på spyd og fordel dem utover et smurt stekebrett. Alternativt så kan du grille dem uten grillspyd, og tre dem på spyd når de er ferdiggrillet, slik jeg har gjort her. Grilles på øverste rille i ovnen i ca. 5 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt og har fått litt farge. Følg med, ovner griller ulikt og det kan derfor ta både kortere eller lengre tid. La kyllingspydene hvile i ca. 5 minutter før de skal spises. (Kyllingspydene kan gjerne grilles på direkte varme på utegrillen istedet, se grilltips her, eller stekes i en grillpanne eller i en vanlig stekepanne.)
Varm opp sataysausen mot kokepunktet. Server kyllingspydene sammen med salaten, sataysaus, ris/risnudler og limebåter. Pita smaker også godt til.
VELBEKOMME!
Det ser deilig ut Hvilken temperatur settes ovnen på?
Kyllingen stekes ved hjelp av stekeovnens grillfunksjon (hvis du har det), eller på utegrillen. Den kan også stekes i stekepannen. Lykke til!
Hei, på min ovn må jeg stille inn temperatur på grillfunksjonen. Hvilken temperatur skal jeg sette den på?
Bruk den temperaturen du benytter når du ellers griller i ovnen, evt. sjekk bruksanvisningen hva som er anbefalt der.
Dette var gode smaker. Denne retten blir en ny helgefavoritt!
Kan kyllingen marineres over natten og oppbevares i kjøleskap sammen med sausen?
Kan man bytte ut fiskesausen med soyasaus?
I denne oppskriften kan du erstatte fiskesausen med litt soyasaus. Smak deg frem.
Kan man bytte ut fiskesaus med soyasaus? Evt hva annet?
I denne oppskriften kan du erstatte fiskesausen med litt soyasaus. Smak deg frem.
Prøvde denne idag, og dette var godt. Mange spennende smaker, og salaten var veldig frisk og god.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Hei. Har du prøvd den hvite lange reddiken istedenfor den norske reddiken. Synes den er søtere og passer bedre i en asiatisk salat.
Hilsen Karin
Takk for tips. 🙂
Denne retten var supergodFalt i smak hos hele familien En ny favoritt til helgemenyen
Veldig godt. Første gang min mann har skrapt salatbollen 🙂 Vi supplerte retten med en saus av ketjap manis og ketjap asam med en skvett sitron, finhakket chalottløk, finkakket chili og litt fersk ingefær. Dessuten peanøttsaus type Kokita med litt ketjap manis og sitron, samt mango med lime og koriander. Denne retten skal jeg lage igjen 🙂
Kjempegod matrett! Tusen takk for at du deler så mye godt Trine 🙂