Klar for en ny kyllingfavoritt? Kylling med appelsinsaus og en fargerik couscoussalat - nydelig å se på og en fest i munnen!
Ingredienser
KYLLING & APPELSINSAUS
4 | kyllingfilter |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
1 1/2 dl | appelsinjuice |
1 dl | kyllingkraft |
1/2 dl | vann |
1-2 ts | hvitvinseddik |
2 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
1 ss | soyasaus |
1-2 ts | flytende honning |
1 ss | smør |
COUSCOUSSALAT
2 1/2 dl | couscous |
1 ss | kyllingfond eller grønnsakfond |
1-2 ss | extra vigin olivenolje |
2-3 | gulrøtter , i tynne staver |
200 g | rød spisskål , i strimler |
1 | appelsin , i biter |
1 ss | syltet ingefær , grovt hakket |
1 neve | mandler , grovt hakket |
persille , grovt hakket |
SALATDRESSING
3 ss | extra vigin olivenolje |
2 ss | appelsinjuice |
1 ss | flytende honning |
1-2 ts | hvitvinseddik |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
KYLLINGEN
Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i ganske varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Dersom stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du steke ferdig kyllingen i den. Hvis ikke legger du kyllingen i et ildfast fat. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar ca. 15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor lenge du har stekt dem på forhånd. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen fra stekepannen/den ildfaste formen, den skal benyttes i sausen. (Dersom du heller ønsker å steke ferdig kyllingen i stekepannen kan du ta en titt på denne oppskriften.)
COUSCOUSSALAT
Kok couscous etter anvisningen på pakken, men tilsett gjerne litt kylling- eller grønnsakfond i kokevannet (isteden for salt). Rør deretter inn litt olivenolje i den ferdigkokte couscousen.
Skjær opp grønnsakene og appelsinen som angitt. Rør sammen olivenolje og appelsinjuice, og smak til med honning, hvitvinseddik, salt og pepper.
Ha couscousen i en vid bolle eller spre den utover på et stort serveringsfat. Fordel rødkål, gulrøtter, appelsin og syltet ingefær oppå couscousen, og vend forsiktig sammen. Drypp deretter dressingen over og topp det hele med hakkede mandler og persille.
APPELSINSAUS
Ha kyllingkraft, appelsinjuice, vann og hvitvinseddik i stekepannen sammen med stekesjyen fra kyllingen, og la det koke inn noe. Smak til med balsamicoeddik, soyasaus, flytende honning, salt og pepper. La det stå og småkoke i ca. 2 minutter. Sil sausen hvis du synes det er nødvendig. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. Synes du likevel at sausen er litt tynn kan du eventuelt tilsette litt maisenna utrørt i vann. Hold sausen varm.
SERVERING
Server kyllingen sammen med couscoussalaten. Drypp appelsinsausen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.
Hvor mye hvitvin i sausen?
Det skal ikke være hvitvin i denne sausen, men hvitvinseddik. Hvitvinen hadde likevel sneket seg inn i fremgangsmåten, men er nå fjernet. Takk for at du sa ifra.
Hvor mange grader skal ovnen være når kyllingen skal stekes videre?
175 grader. Det hadde dessverre falt ut, men er nå på plass. Takk for at du sa ifra!