Kylling cacciatora, eller jegerhustruens kyllinggryte, er en klassisk italiensk kyllinggryte som har mange likhetstrekk med franskmennenes coq au vin. Den blir aller best dersom kyllingen får marinere i litt vin først, men har du det travelt kan du droppe det – og da er resten kjapt gjort. Dette er smakfull og rustikk festmat, som gjerne kan serveres i større lag! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

1 kylling eller 4-6 kyllinglår
200 g bacon , i biter
2 laurbærblad
1 kvist frisk rosmarin
4 fedd hvitløk (1 finhakket og 3 i skiver)
2-3 ss hvetemel
3 dl rødvin (eller hvitvin)
1 boks plommetomater hermetiske (400 g)
1 boks cherrytomater hermetiske (400 g)
½ ts sukker (ca.)
1 neve sorte oliven
sort pepper nykvernet, og salt

SLIK GJØR DU

Kylling cacciatora

 

Dersom du har kjøpt hel kylling starter du med å skjære av lårene og vingene, og deretter skjære ut brystet langs brystbenet. Del deretter lårstykkene i to. (Legg skroget og vingene i fryseren og kok kraft på det ved en senere anledning.) Har du kjøpt lårstykker deler du dem i to, mellom overlåret og «kyllingklubben». Gni kyllingkjøttet inn med salt og pepper, og ha i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, laurbærblader og rosmarinkvisten og hell over rødvin slik at kyllingen så vidt dekkes. La kyllingen marinere i minst en time.

Ta kyllingen opp fra marinaden og la den renne av. Ta vare på marinaden. Ha hvetemelet på en tallerken og paner kyllingbitene med melet. Stek kyllingbitene i litt nøytral olje eller smør, til de er gyllenbrune. Legg til side.

Stek baconet nesten sprøtt og la hvitløkskivene få surre med de siste minuttene, men ikke så lenge at de tar farge. Ha i hermetiske tomater og marinaden. Knus tomatene med en sleiv eller lignende, men la det gjerne være noen hele cherrytomater igjen. Kok opp. Smak til med sukker og tilsett kyllingen. Ha på lokk og la retten trekke på lav varme til kyllingen er gjennomkokt, etter ca. 30 minutter. Tilsett oliven mot slutten av trekketiden.

Fjern eventuelt fettet som har lagt seg på toppen, og fjern også laurbærbladene og rosmarinkvasten. Smak eventuelt til med mer sukker, salt og pepper. Server retten med godt brød (for eksempel eltefritt landbrød), og gjerne ovnsbakte (rosmarin-) potetbåter som tilbehør.

Kylling cacciatora

Tips

 • Dette er ypperlig mat å lage til mange. Lag en stor gryte, sett på lokk og la den stå å kose seg i stekeovnen ved 175 grader i ca. 1 ½ time, til kyllingen er mør og fin.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei Trine! Går det an å lage dette uten rødvin/hvitvin? Har du i så fall tips til hva jeg kan bruke i stede?

 2. Hei. Ser du har en annen oppskrift med samme tittel, «langt bak» under Kylling-fanen. Fant den da jeg lette etter oppskrift med kyllingfilet i gryte/langpanne og hadde planlagt å lage den i påsken til voksne og barn, 7 stk tilsammen. Men de har jo ikke de samme ingrediensene, blant annet har den gamle oppskriften mascarpone, men hverken vin eller bacon. Blir det stor forskjell i smaken? Hvilken anbefaler du? Kan vel uansett bruke kyllingfilet i begge?

 3. Prøvde denne i går kveld. Supergod og ikke mye jobb, selv med marinering. Serverte hjemmelaget potetmos til. Blir garantert flere ganger.

 4. Hei, hvis man skal lage dette til 8-10 personer, og vil blande lår og bryst, hvor mye kylling anbefaler du? Og det er vel ikke bare å doble ingrediensene – kunne du anslå hva som er nødvendig dersom man skal lage dobbel porsjon? Tusen takk for en ellers glimrende blogg.

 5. Hei Trine, først takk for en fantastisk blogg. Bruker den hyppig, også bare for å se hva du har lagt ut;) Jeg lurer på om bacon er nødvendig i denne retten? Spiser ikke svinekjøtt, men vil gjerne prøve meg på retten. Kan jeg bruke noe annet (vet ikke om bacon er der for smaken eller fettet)?

  Hilsen

  Amina

 6. Hørtes veldig godt ut!
  Når man tilbereder retten i ovnen – Vil det ha noe for seg å bruke dampovn/kombidamp i stedet for vanlig over/undervarme? Eller har det ikke noe å si siden det lages i kasserolle med lokk?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.