Kveite er festfisk og fastfood, noe som er en ypperlig kombinasjon dersom man har invitert gjester eller skal kose seg litt ekstra sammen med familien. Kveita har for anledningen fått følge av italienske farger og smaker, og er en opplevelse for både øyne og gane! 

Annonse

Ingredienser

FISK & TILBEHØR

700 g kveitefilet (ca.)
4 skiver parmaskinke
4 salvieblader
nøytral olje til steking
200 g babyasparges eller aspargesbønner
8 cherrytomater
poteter

PARMESANSAUS

2 ss smør
1 sjalottløk , finhakket
2 dl hvitvin
3 dl kremfløte
parmesan , revet (smak til)
salt og pepper
2 ss gressløk finsnittet

SLIK GJØR DU

Kok potetene i saltet vann, til de er møre.

Fres sjalottløken i smøret, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvinen og la det koke inn til det er cirka en fjerdedel igjen. Tilsett kremfløten og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med finrevet parmesan, salt og pepper rett før servering. Tilsett gressløken helt til slutt.

Legg tomatene i et lite ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og strø over litt maldonsalt, og bak tomatene ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter, til de er møre og fine.

Legg parmaskinken så vidt overlappende utover kjøkkenbenken (så lang som kveitefileten er), og legg salviebladene oppå. Legg fileten oppå skinken og kle deretter hele fiskestykket med spekeskinken. Skjær fisken i 4 jevnstore biter, og stek den på middels varme til fisken er gjennomstekt, etter ca. 2-3 minutter på hver side.

Skjær 2-3 cm av stilkenden av aspargesen, eller brekk den av der den knekker naturlig. Skrell om nødvendig den nederste delen av stilken med en potetskreller eller lignende. Kok opp vann tilsatt salt og litt sukker, og la aspargesen trekke i 2-3 minutter (avhengig av tykkelsen), til de er møre.

Server fisken umiddelbart, sammen med parmesansaus, asparges og tomater, og med nykokte poteter som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. NAM! Herre Gud, dette så amazing ut! Jeg er så glad i fisk òg! Og vet du hva? Jeg er såå heldig at Meny butikken som er nærmest meg, tar inn den ferskeste fisken og fiskemat som lever og rogn, og krabbe og hummer (avhengig av sesong) rett fra kaia og selger den i frysedisken – er jeg heldig eller er jeg heldig?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.