Rask, enkel og ikke minst kjempegod middagsmat på en ganske så vanlig og travel mandag. Til to trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
pasta , kokt etter anvisningen på pakken | |
50 g | røkt laks , i biter |
1 neve | sukkererter |
1/2 ts | rosèpepper (ca.) |
1-1,5 dl | fløte |
nykvernet sort pepper (og eventuelt litt salt) | |
parmesan |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Du kan gjerne benytte fullkornpasta om du ønsker et sunnere alternativ. La sukkerertene koke sammen med pastaen de siste to minuttene.
Støt rosèpepperen i en morter eller lignende.
Ha fløten i en stekepanne og varm opp til kokepunktet. (Du kan eventuelt bytte ut fløten med matfløte eller crème fraìche.) Smak til med litt nykvernet sort pepper. Ha laksen oppi og la den surre på svak varme i 1-2 minutter. Bland pasta og saus, eller server sausen ved siden av pastaen. Ha rosèpepper over og server umiddelbart, gjerne med godt brød til.
Fin mandag!
Publisert 19. 9. 2011
Nok en gang: Takk for supert tips!
Den retten så veldig deilig ut! Og veldig bra at du gir sunnere alternativer, fortsett med det 🙂 Du har en fantastisk blogg, og du gir meg mye inspirasjon. Bruker ofte opskriftene dine, og de blir uten unntak helt fantastiske. Hadde vært gøy om du kunne laget en kategori «sunn-og-god-Trine-mat». Takk for en glimrende blogg!
serverte denne retten i går til middag. Deilig:) En flott blogg du har, som jeg anbefaler flittig. Har brukt utrolig mange av oppskriftene dine
Enda en god enkel rett som var en vinner i vårt hus! Utrolig god mat! 🙂
Denne var utrolig god, lager den for andre gang på kort tid i dag!