"One pot"-pastaretter har blitt veldig populært, og det er slett ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Her går nemlig alt rett og slett i en og samme gryte, og du sparer både tid og oppvask. Denne oppskriften gir en kremet pastarett med blant annet spekeskinke og soltørket tomat. Som tilbehør serverer jeg en smakfull rucculasalat med parmesan, revet sitronskall og litt av min beste olivenolje. Frister det å prøve?

Ingredienser

PASTARETTEN

350 g pasta
75 - 100 g spekeskinke , i biter
1 rødløk , finhakket
3 vårløk , strimlet
4 fedd hvitløk , finhakket
200 - 250 g cherrytomater , i båter
6 soltørkede tomater , i biter
1 neve basilikum , grovt hakket
1 1/2 ts oregano (tørket)
1 1/2 ts timian (tørket)
7 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
1 1/2 - 2 dl kremfløte eller matfløte
chiliflak
sukker
salt og pepper
25 g parmesan , revet

TILBEHØR

50-100 g ruccula
2 ss ekstra virgin olivenolje
25 g parmesan , revet
1/2 sitron , revet skall
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Kremet one pot-pasta med spekeskinke

Skjær opp alle grønnsaker og spekeskinke som angitt, og ha dem i en gryte sammen med pasta, cherrytomater og soltørkede tomater, kraft, fløte og krydder. Gi det hele et oppkok. La det stå å småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til pastaen er al dente (det vil si ferdigkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand). Rør av og til. Tilsett eventuelt med litt mer kraft/fløte dersom det koker tørt.

Kremet one pot-pasta med spekeskinke

Mens pastaretten koker kan du gjøre klar salaten. Skyll rucculaen i kaldt vann og bruk gjerne en salatslynge slik at den blir helt tørr. Ha rucculaen i en vid bolle og ringle over litt av din beste olivenolje. Fordel revet sitronskall, parmesan, flaksalt og nykvernet sort pepper over, og vend salaten forsiktig sammen.

Smak til med chiliflak (kan sløyfes), sukker, salt og pepper. Dryss over parmesanen og server umiddelbart, sammen med rucculasalaten og godt brød som tilbehør.

Kremet one pot-pasta med spekeskinke

Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Laget denne idag. God saus, men tror det hadde gjort seg bedre med sprøstekt bacon heller enn spekeskinke både smaks- og konsistensmessig.Kanskje mulig å brune bacon i kjelen før det andre tilsettes.

  1. Prinsippet med one pot-retter er jo at alt kokes i en og samme kjele, og da vil en feks. miste noe tekstur på noen av ingrediensene. Det er selvsagt ikke noe i veien for å steke bacon og strø over den ferdige retten. Et annet alternativ kan være å steke spekeskinken i stekeovnen til den er sprø og servere oppå den ferdige retten. Lykke til!

 2. Første gang vi forsøkte one pot pasta . Og herliga London så godt det smakte!
  Denne var kjempegod med pølse også. Har brukt både mager pølse og digg choriziopølse. Gilde har kommet med ennyhet . Pølse med smak av chorizio. Den likte barna også for det ble ikke så sterkt.
  Har også brukt creme fraiche når vi ikke hadde matfløte. Det funket kjempefint og den ble enda mer kremet. Kjempegod oppskrift som kan varieres i det uendelige nesten. Takk for at jeg fikk oppdage one pot pasta hos deg:)
  har også forsøkt grunndeigen din for søtbakst for aller første gang forrige ukene. Det ble til kanelsnurrer og det er de beste bollene jeg har smakt i mitt liv !!! Endelig har jeg knekt bakekoden.

 3. I was a bit sceptic to this one pot pasta receipe, with everything in the pan at once but it was delicious and the result was above my expectations.
  I can imagine this is also good with dried and fresh mushrooms instead if tomatoes.
  Thanks for the tasteful receipe!

  1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Sopp smaker nok også godt i denne retten. 🙂

 4. Dette er det beste jeg har laget på lenge! Anbefales på det sterkeste 🙂 Tusen takk for fin blogg!

 5. Dette var min første one-pot erfaring – helt genialt og veldig godt og enkelt! Denne blir helt klart en gjenganger hos oss.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste