En av mine lesere tipset meg om maissuppe for en tid tilbake, og da måtte jo det prøves. Jeg tok utgangspunkt i en oppskrift jeg fant i Familiekokeboka, men gjorde noen mindre endringer. Resultatet ble en smakfull suppe som er verdt et forsøk. Til 3 porsjoner som hovedrett, eller som forrett til 5-6 porsjoner, trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

3 bokser små hermetisk mais (ca 400 gram)
1-2 poteter , i små terninger
2-3 sjalottløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1-2 fedd hvitløk , finhakket
5 dl kyllingbuljong
2 dl kremfløte
1/2 lime , saften
salt og hvit pepper
friske krydderurter for eksempel hakket gressløk
100 g chorizo , i terninger(kan eventuelt erstattes med Tind speket pølse med sydlandske urter, bacon eller spekeskinke)

SLIK GJØR DU

 

 

Ha maiskornene i et dørslag og skyll godt. Fres løken i litt olje i et par minutter, og tilsett maiskornene (hold eventuelt igjen noen maiskorn til garnityr), potetterningene, chili og hvitløk. Når løken er blank og myk tilsettes kyllingkraften. La suppen koke til poteten er mør, etter ca 15 minutter. I mellomtiden steker du chorizoen i litt olivenolje.

Finn frem stavmikseren eller en foodprosessor med kniver, og kjør suppen glatt mens du tilsetter fløten. Gi suppen et lite oppkok, og smak til med salt, pepper og limesaft.

Server maissuppen i dype skåler og bruk chorizoen (og eventuelt noen hele maiskorn) som garnityr. Drypp eventuelt noe av fettet i stekepannen over suppen, gi den et lite urtedryss og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Et kjempe godt tips til suppe 🙂 Det er jo absolutt suppe sesong nå, og jeg lar meg inspirere, må nok gjøre noen tilpassinger jeg også (må lage laktosefri mat her i hos oss), men et godt utgangspunkt,

  2. Suppen ble veldig god, men jeg benyttet vanlig løk i stedet for sjalottløk. Hvorfor velger du sjalottløk? Skiller den seg mye fra vanlig løk?

  3. Jeg vurderer å lage denne suppen i kveld, og varme opp I morgen formiddag for servering til barseltreff. Tror du den vil holde smaken? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.