Lyst på en ny kyllingfavoritt? Da bør du teste denne ovnsbakte varianten, med paprika, bacon, løk og en nydelig kremet tomatbasert saus med et hint av chili.

Ingredienser

KYLLINGFORMEN

125 g bacon , i strimler
4 kyllingfileter
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
3 fedd hvitløk
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
150 g crème fraîche eller rømme
1 1/2 dl kremfløte eller matfløte
1-2 ts kyllingfond
2 ss frisk timian , finhakket (eller 1-2 ts tørket)
1/2-1 ts paprikapulver
1-2 ts Sriracha eller finhakket chili
1/2 ts sukker

TILBEHØR

4 porsjoner ris eller annet tilbehør
godt brød
frisk timian (kan sløyfes)
chiliflak (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Kremet kyllingform med paprika

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Skjær også baconet i mindre biter og del kyllingfiletene i to rett over.

Stek baconet og la det renne av på litt kjøkkenpapir. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den på begge sider i baconfettet tilsatt litt nøytral olje, til du har en fin stekeskorpe på alle sider. Kyllingen skal ikke være gjennomstekt. Fordel kyllingen i en smurt ildfast form som er ca. 26 x 20 cm. Fordel baconet over.

Stek løk og paprika i litt nøytral olje til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste par minuttene. Tilsett tomatpure og la det surre i ca. 1 minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater, creme fraiche, fløte, kyllingfond og krydder. Gi det et forsiktig oppkok og smak til med salt, pepper, sriracha og sukker (og eventuelt mer av det  øvrige krydderet). Hell blandingen over kyllingen.

Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Mens kyllingen koser seg i ovnen koker du risen etter anvisningen på pakken.

La retten hvile i ca. 5 minutter. Ha gjerne litt frisk timian og en klype chiliflak over retten ved servering, og nyt den med ris og godt brød som tilbehør.

Kremet kyllingform med paprika

VELBEKOMME!

Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til mindre matsvinn! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg laget denne i dag – med karamellpudding til dessert (også din oppskrift)! Veldig godt, så tusen takk!

  2. Denne var kjempegod og falt i smak hos både mannen og den veldig kresne 10-åringen. Så tusen takk!

  3. Veldig god rett! Første gang vi laget den brukte vi rester av retten til å lage pizza. Dette ble så vellykket at vi senere har laget sausen bare for å ha det som pizzasaus til pizza med kylling og vegetar. Kutter da fløten og bruker bare crème fraiche. Det anbefales!

  4. Kan man lage den delvis ferdig, sette den i kjøleskap for så å steke den i ovnen dagen etter? Er det greit med kyllingen?

  5. Denne er helt fantastisk, kjempegod! Det ble et festmåltid. Tusen takk for en fantastisk blogg, Trine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste