Kremboller med sjokoladetrekk er et kjært barndomsminne. Vi kjøpte dem i nærbutikken på Kolstad, eller fikk dem servert på kafe når vi en sjelden gang var på kafebesøk. Deilige, ferske hveteboller med vaniljekrem inni og sjokoladetrekk på toppen. Helt umulig å spise på sivilisert vis, men du verden så gode!

Her er min variant, med vaniljekrem og smeltet sjokolade. Prøv den gjerne til fastelavn - eller en dag det ikke er fastelavn. Godt er det uansett!

Ingredienser

GJÆRDEIG

900 g hvetemel
150 g sukker
25 g gjær
1 egg
1 ts kardemomme , malt
1/2 ts salt
5 dl melk , kald
150 g smør , i terninger
1 egg (til pensling)

KREMFYLL & TOPPING

1 boks vaniljekrem
2 1/2 - 3 dl kremfløte , stivpiskes
200 g sjokolade
1/2 dl kremfløte , til sjokoladeglasuren
kakepynt (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Kremboller med sjokolade

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør det på lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett eventuelt mer melk dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt i ytterligere 10 minutter. Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett til forheving til den har est til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 ½ time. Ønsker du dette mer utførlig beskrevet kan du ta en titt her (eller under “tips”).

Mens gjærdeigen hever gjør du klar vaniljekremen. Krembollene blir aller best dersom du lager vaniljekremen fra bunnen av (se oppskrift her). Jeg har her benyttet ferdig vaniljekrem på boks som et utgangspunkt. Pisk kremfløten stiv i en kjøkkenmaskin med visper. Rør vaniljekremen slik at den blir glatt og fin, og vend den forsiktig sammen med den stivpiskede kremfløten med en slikkepott eller lignende. Oppbevar vaniljekremen kaldt til den skal benyttes. I stedet for vaniljekrem kan du benytte stivpisket kremfløte og røre inn frøene fra en vaniljestang.

Del opp deigen i ca. 24 jevnstore biter, form boller og fordel dem på to bakepapirkledde bakebrett. Etterheves under plast eller klede i ca. 45 minutter. Visp sammen egget og pensle bollene.

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i ca. 12 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Rett før du skal fylle bollene lager du sjokoladetrekket. Gi kremfløten et forsiktig oppkok og rør deretter i sjokoladen. Rør til du har en glatt sjokoladeglasur. La den tykne noe før du smører den på bollene.

Del bollene i to og ha vaniljekrem på den nederste halvdelen. Smør sjokoladeblandingen på den øverste halvdelen og plasser den forsiktig oppå halvdelen med vaniljekrem. Dryss gjerne litt kakepynt oppå sjokoladetrekket.

Nytes umiddelbart – med servietter innenfor rekkevidde!

Kremboller med sjokolade

TIPS

  • For ekstra saftig og holdbar bakst anbefaler jeg tangzhong-metoden, se her.
  • Alle bolle- og snurreoppskriftene på bloggen finner du samlet her. Fastelavnsbollene finner du samlet her.
     VELBEKOMME!
Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste