Rør sammen en smakfull kladdkake for hånd, og topp den med en deilig espressokrem! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt!

Ingredienser

KLADDKAKE

150 g smør , smeltet
2 egg
100 g hvitt sukker
100 g brunt sukker
125 g hvetemel
4-5 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 klyper flaksalt

ESPRESSOKREM & DEKOR

150 g mørk kokesjokolade eller melkesjokolade
250 g smør , romtemperert
100 g melis
1 1/2 ts espressopulver (ca.)
1 ts vaniljesukker
strøssel og/eller oxalis (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Kladdkake med espressokrem

KAKEBUNNEN

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem en kakeform som er ca. 22 cm i diameter, og smør og strø formen.

Smelt smøret forsiktig og la det avkjøles noe. Finn frem en bakebolle og visp sammen egg og sukker med en håndvisp, til det er såvidt blandet. Dersom du ikke har brunt sukker kan det erstattes med hvitt sukker. Sikt i hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og rør inn i eggeblandingen. Tilsett salt og smeltet smør, og rør til alt er godt blandet. Fordel røra jevnt utover i kakeformen.

Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Stikk en kakepinne eller fyrstikk midt i kaken mot slutten av steketiden. Kaken skal være litt «rå» i midten, gjerne litt mindre stekt enn kaken på bildet. Dersom pinnen er ren når den kommer ut, er kaken gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist mens den fortsatt er i formen.

ESPRESSOKREMEN

Hakk sjokoladen i jevnstore biter og smelt den i et vannbad, i en sjokoladesmelter eller i mikrobølgeovnen. Kjør det romtempererte smøret i en kjøkkenmaskin med K-spade, til smøret er lyst og kremete. Ha i siktet melis, vaniljesukker og smak til med espressopulver. Kjør kremen litt til, før du tilsetter den smeltede sjokoladen litt etter litt (viktig!), og pisker videre til du har en myk sjokoladekrem.

DEKOR

Fordel espressokremen oppå den avkjølte kaken. Bruk gjerne en sprøytepose med stjernetipp og lag små «stjerner», eller smør kremen utover med en kniv. Dryss over sjokoladekuler, og dekorer gjerne med oxalis (rett før servering), hvis du har.

Kaken serveres romtemperert.

Kladdkake med espressokrem

Kaken er holdbar og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, med espressopulver, mener du rett og slett espressokaffe på pose eller er dette noe jeg finner i bakehyllen på butikken?

    1. Ja, bruker espresso-pulverkaffe (fra boks), men du kan også bruke vanlig pulverkaffe. Smak deg frem til ønsket styrke.

    1. Ja, bruker espresso-pulverkaffe, men du kan også bruke vanlig pulverkaffe. Smak deg frem til ønsket styrke.

      1. Denne kaka ble veldig god og var lett å lage! Har blitt flere av den siden jeg først bakte den til 17.mai. Takk for svar og for oppskriften:)

    1. Ja, det kan du, men vær obs på at kremen kan bli misfarget. Jeg tenker at det er ok til å ta vare på kakerester, men dersom du skal lage den til et selskap ville jeg ikke ha frosset den med kremen på (men kakebunnen kan gjerne fryses da).

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste