Har du lyst på en smakfull, enkel og saftig sjokoladekake, og det litt fort!? Da kan du slenge sammen en kladdkake. Kladdkake er en litt klissete, tett sjokoladekake med svenske aner. Du rører den kjapt sammen for hånd. Pynt gjerne kaken med melisdryss og friske bær, og server vaniljeis eller stivpisket kremfløte ved siden av.

Ingredienser

KLADDKAKE

150 g smør , smeltet
225 g sukker
2 egg
125 g hvetemel
40 g bakekakao (4-5 ss)
2 ts vaniljesukker
2 klyper flaksalt

DEKOR & TILBEHØR

melis eller bakekakao
100 g bringebær eller andre bær
vaniljeis eller stivpisket kremfløte

SLIK GJØR DU

Kladdkake med bringebær

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Finn frem en kakeform som er ca. 22 cm i diameter, og smør og strø formen.

Smelt smøret forsiktig i en liten kjele og la det avkjøles noe.

Finn frem en bakebolle og visp sammen egg og sukker med en håndvisp, til det er såvidt blandet. Sikt i hvetemel, kakao og vaniljesukker, og rør inn i eggeblandingen. Tilsett salt og smeltet smør, og rør til alt er godt blandet. Fordel røra jevnt utover i kakeformen.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Stikk en kakepinne eller fyrstikk midt i kaken mot slutten av steketiden. Dersom pinnen er ren når den kommer ut, er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist mens den fortsatt er i formen. Det er viktig at kaken får «sette seg» før du skjærer i den.

Gi kaken et dryss med siktet melis (eller kakao) og pynt eventuelt med friske bringebær eller andre bær. Server gjerne kaken sammen med vaniljeis eller stivpisket kremfløte. Eller nyt den slik den er, sammen med en kopp god kaffe.

Kladdkake med bringebær

Kaken kan oppbevares (tildekket) i kjøleskapet flere dager, og kan også fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette var en utrolig god kake!
  Jeg har lagd kaken 3 ganger, sist med 150 g sukker. Kaken var like god som originaloppskriften! 🙂

 2. Kladdkake er enda bedre med halvt om halvt brunt og hvitt sukker. Legg gjerne et par biter krokanrull eller maltesers på toppen så du får litt crisp.

 3. Utrolig lett kake å lage! Og så hadde jeg alle ingrediensene uten at jeg trengte å handle – topp på en søndag hvor jeg fikk lyst på noe godt!

  1. Jeg har dessverre ingen oppskrift på sjokoladekake uten egg på bloggen, men tok et raskt søk på google og ser det er litt av hvert der som kan være verdt å prøve. Lykke til!

 4. Denne kaka har jeg nå bakt ca ørten ganger. Her får man mye godt på verdens enkleste måte. Enig men kommentaren til Nora at smaken blir enda bedre om man bytter ut litt hvitt sukker med brunt, men absolutt ikke nødvendig. Smelta sjokolade, vaniljesaus/krem og litt friske bær er heller ikke feil. Liker den spesielt godt dagen etter, kald fra kjøleskapet, da er det konsistens nesten som konfekt

 5. Stemmer det at det ikke er bakepulver i kaken? Har bakt den uten, men den hevet seg jo bedre med…Ellers er frosne bringebær rett i deig kjempegodt sammen med noen friske bær til pynt..

 6. Hei
  Tenker bake denne til selskap. Fungerer det å doble porsjonen og steke i en liten langpanne?
  Takk for mange deilige oppskrifter på blogg og i kokebøker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste