
Å starte dagen med deilig og mettende grøt er en god start på dagen. Grøten blander du sammen kvelden før, slik at den får kose seg i kjøleskapet over natten. Ta gjerne en titt på DENNE videoen, hvor jeg viser hvordan jeg gjør det.
Til 1 porsjon trenger du omtrent:
Ingredienser
1 1/4 dl | (store) havregryn |
1 ss | chiafrø |
2 dl | melk |
1/2 ts | flytende honning |
1 klype | salt |
mandler , grovt hakket | |
bær eller frukt etter smak |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
les mer …
SLIK GJØR DU
Ha havregryn, chiafrø, honning, salt og melk i et glass eller lignende, og rør det hele godt sammen, Sett på lokk (eller kle med plast) og sett grøten i kjøleskapet over natten (minst 5 timer). Dryss over hakkede mandler (granola eller noe annet som gir litt «krønsj») og friske bær eller oppskåret frukt, og nyyyyt!
VARIASJONSTIPS
- Bytt gjerne ut halvparten av melken med yoghurt.
- Chiafrø kan eventuelt byttes ut med linfrø. Chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvare- og helsekostforretninger.
- Ønsker du en melkefri variant kan du bytte ut melken med for eksempel eplejuice. Mandelmelk, kokosmelk ol. kan også benyttes.
- Tilsett gjerne et grovt revet eple i grøten og smak til med litt kanel.
- Kjøleskapsgrøten er holdbar i flere dager, så lag gjerne dobbel porsjon med det samme.
- Ta gjerne også en titt Kjøleskapsgrøt med yoghurt og bær.
Ha en fin dag!
Hei Trine,
Grøten ser veldig fristende ut! Kan man bruke mandelmelk eller kokosmelk istedenfor kumelk?
Hilsen, Julie 🙂
Ja, det går fint.
Fint, takk, jeg gleder meg til deilig grøt til frokost:)
Julie
Hei Trine
Hvilken flytende honning anbefaler du?
Dette så dødsgodt ut! Må prøve dette 🙂
Denne kjøleskapsgrøten var kjempegod og mettende.prøvde den til frokost idag.anbefales 🙂
Hei
Denne har jeg lyst å prøve!!
Lar du chia frøene stelle i vann først?
Iogmed de trekker så mye væske!!
Nei, jeg gjør som det står i oppskriften – blander alt sammen. Ingen bløtlegging av frøene først, de sveller jo i væsken du har i grøten.
Såg godt ut,Kor kjøpes Chia frøene?
Chiafrø får du kjøpt i velassorterte dagligvare- og helsekostforretninger.
Super oppskrift og fin å bygge videre på. Helt greit å bytte ut melk med vann og en god skje cottage cheese. Jeg dropper honning men tilsetter litt splenda som søtning og 2-3 frosne jordbær. Godt og mettede med 2-3 hakkede nøtter også.
Hei.
Denne så god ut, må prøves 🙂 Men lurte på; er grøten veldig mektig?
Jeg har bare lettleste havregryn. Går det?
Hei 🙂
Hvor lenge kan kjøleskapsgrøten stå i kjøleskapet om den er dekket med plast(/låkk?
Denne er sååå god!
Jeg vil tro den kan stå 2-3 dager.
Hei Trine!
Har du tips til noe som kan erstatte havregryn?
Setter stor pris på bloggen din å bruker oppskriftene dine ukentlig.
Til i dag lagde jeg «kjøleskapgrøt med chiafrø». Det var jo ganske godt, men jeg liker bedre havregrøt på gamlemåten som er kokt. Og det er jo veldig fort gjort å gjøre om morgenen. Litt lengre tid tar det å lage grøtfavoritten Som er kald byggrynsgrøt med oppskrift fra «Den rutete kokeboka» til Ingrid Espelid Hovig.