ANNONSE MUTTI PASSATA

Pasta bolognese er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia, og kjøttsausen skal tradisjonelt kokes i mange timer for å få den rette smaken og konsistensen. Å lage en smakfull pasta bolognese trenger slett ikke å være en langvarig prosess. Med Mutti passata kan du nemlig lage en autentisk pastarett på kort tid. Mutti passata er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Med kun noen få minutter på koketoppen er den klar til å nytes.

Den søte og fyldige smaken gjør også at den skiller seg ut fra andre tomatiserter produkter som polpa (finhakkede tomater). Passata er søtere enn polpa på grunn av den spesielle produksjonsmetoden hvor den varmes opp hele tre ganger, mens polpa varmes opp en gang. Dette bidrar til å fremheve den naturlige sødmen og gi passata en kremet konsistens som løfter smaken til nye høyder, og som kan gi deg en autentisk pasta bolognese, selv på en travel hverdag. Prøv det du også!

Ingredienser

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
125 g bacon , i små biter
nøytral olje til steking
salt og pepper
1 løk , i små terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 gulrot , i små terninger
1 selleristang , i små terninger
2 ss Mutti tomatpuré
1 boks/flaske Mutti passata
1 dl vann
1-2 ts kjøttfond eller kyllingfond
1 laurbærblad
1-2 ts tørket timian
1-2 klyper chiliflakes
4 porsjoner tagliatelle eller annen pasta
parmesan , finrevet
frisk timian , hvis du har

SLIK GJØR DU

Pasta Bolognese

Skjær opp grønnsaker og bacon som angitt.

Stek baconet et par minutter, og legg til side. Stek også karbonadedeigen/kjøttdeigen i litt nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg til side. Stek løken til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, gulrot og selleristang og la det surre med et par minutter. Tilsett også tomatpureen og la det steke i ytterligere et par minutter, før du tilsetter Mutti passata. Ha vannet i den tomme boksen/flasken, sett på korken, rist godt sammen og tilsett i tomatblandingen. Ha i kjøttet, fond, et laurbærblad, samt timian, chiliflak, salt og pepper. Rør sammen og la det småkoke i 5-10 minutter. Fjern laurbærbladet.

Pasta Bolognese

Mens kjøttsausen putrer koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Vend gjerne sammen pastasausen og pastaen, hvis du foretrekker det.

Serveres umiddelbart, med litt finrevet parmesan, litt frisk timian (hvis du har) og godt brød.

Kjøttsausen kan fryses.

Pasta Bolognese

BUON APPETITO!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti passata. Mutti passata får du kjøpt både i glassflaske og på kartong. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste