Kombinasjonen søt og litt bitter karamell og salt er nydelig, spesielt sammen med popkorn. Prøv familiens favorittsnacks du også - karamellpopkorn med flaksalt.

PS. Her er det stor fare for å bli hekta. Bare så det er sagt... 

Ingredienser

POPKORN

1 dl popkorn (upoppet)
3-4 ss nøytral olje
1/4-1/2 ts salt

KARAMELL

50 g smør
3 ss vann
175 g sukker
1-2 klyper flaksalt

SLIK GJØR DU

Lag popkorn etter anvisningen på pakken, enten du lager den i mikrobølgeovnen eller i en kjele. Hvis du lager det på «gammelmåten» finner du frem en stor kjele med lokk. Varm opp kjelen, ha i oljen og 3-4 popkorn, og sett på lokk. Beveg og rist litt på kjelen til det begynner å «poppe». Ha i resten av popkornet og senk varmen til litt over middels. Beveg/rist på kjelen innimellom, til det slutter å «poppe». Når det er 30-60 sekunder mellom hver «popping» tar du kjelen av varmen. Ha i salt og fordel popkornet utover et bakepapirkledd brett el. Fjern eventuelle poppede popkorn.

Karamellpopcorn

Finn frem en liten tykkbunnet kjele og ha i smør og vann. Gi det et forsiktig oppkok og ha deretter i sukkeret. La det koke på middels til høy varme, under jevnlig omrøring. Når blandingen er gyllen (etter 6-8 minutter) heller du den i en tynn stråle over popkornet. Rør litt i popkornet underveis slik at mest mulig blir dekket av karamellen før den stivner. Dryss gjerne litt flaksalt over. Avkjøl. Brekk eventuelt popkornet fra hverandre dersom det har dannet seg store klaser.

Nytes foran TVen og favorittserien, sammen med familie og eller venner, eller som dekor på desserter, kaker (for eksempel denne gulrotkaken) eller andre søtsaker.

Karamellpopcorn

LYKKE TIL!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Prøvde denne oppskriften og sukkeret krystalliserte seg på begge forsøk. Gikk bedre da jeg tok vann og sukker først, rørte det sammen, kokte ut vannet og deretter pisket inn smøret. Jeg rørte ikke mens vannet kokte ut, bare vendte litt på kasserollen.

    Smakte fantastisk godt! Både på gulrotkaken og for seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste