Kamskjell er nydelig fastfood, men man må ha noe "attåt" som tilfører litt smak, som for eksempel denne deilige sjyen med blant annet appelsin og sprøtt bacon. Sjyen kan forberedes på forhånd – og kamskjellene stekes idet gjestene setter seg til bords. Kombinasjonen appelsin, bacon og kamskjell er nydelig – prøv det du også! Til 8 trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

8 kamskjell
2 ss smør
50 g bacon , i små biter
1 appelsin , saften (ca. 1 ½ dl)
1 ss soyasaus
20 g Valnøtter (ca.), ristet og hakket
småbladsalat
2 ss god olivenolje
1 ts sitronsaft
salt og pepper
dill (litt)

SLIK GJØR DU

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Rist valnøttene i tørr stekepanne (eller i stekeovnen ved 170 grader i ca. 7 minutter), og hakk dem deretter.

Stek baconet i smøret, til baconet er sprøtt. Sil av smøret og sett det til side.

Ha appelsinsaften oppi stekepannen sammen med baconet, og la det stå å putre på middels varme til appelsinsaften er nesten kokt inn og fått sirupskonsistens. Tilsett soyasaus og smøret som baconet har vært stekt i, og varm opp mot kokepunktet. Hold sjyen varm, men pass på at den ikke koker.

Rens og vask småbladsalaten og ha den i en liten bolle. Rør sammen olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og drypp over salaten. Fordel salaten på 8 tallerkener.

Skjær små snitt i den ene overflaten på kamskjellene. Stek dem deretter gylne i litt olje i relativt varm teflonpanne, i ca. 1 minutt på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg et kamskjell oppå salaten, dryss over litt hakkede valnøtter og topp det hele med bacon- og appelsinsjyen og gjerne litt frisk dill. Serveres umiddelbart, gjerne med noe godt i glasset ved siden av.

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Jeg har laget denne én gang, og tenker å gjøre det igjen, for dette var snadder! (Jeg tok meg litt kunstnerisk frihet, og toppet forretten med et dusin ørrett-egg pr porsjon, uten at jeg skal si den ble sinnsykt mye bedre av det, men…! 😉

  Men – jeg stusser på en ting i beskrivelsen av fremgangsmåten; du sier «Fres baconet i smøret, til baconet er sprøtt.» Dette lugger for en amatør! Å frese – har jeg lært – er å steke noe på svak varme; så svak at det ikke blir brunt.

  Kan ikke du gjøre en liten rettelse på denne lille «blunderen», for denne oppskriften er virkelig verdt å få spredt til oss som prøver å imponere litt på festen…?

  1. Slik jeg har forstått det, så er det å surre som er å steke noe på svak varme. Men en liten generell ordforklaringsliste hadde vært fint:-)

  2. Hyggelig å høre at retten falt i smak! Enig i at steke er et mer dekkende ord, og har endret det i oppskriften. 🙂

 2. Dette høres veldig godt ut. Lurer på om det er mulig å foreberede skyen på forhånd, og så bare varme den kjapt opp når man steker kamskjellene. Ønsker å unngå stress tett opp i servering og når gjestene begynner å komme.

 3. Synes alltid at kamskjell er smakløse greier, det er tilbehøret som smaker. Oppskrytt?
  Forøvrig er du superdyktig med alt du gjør!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.