Mmmmm, det er jordbærsesong! I år er de norske jordbærene ekstra smakfulle, som et resultat av en kjølig juni. Da er det kanskje ikke så dumt at sommeren har latt vente litt på seg slik at vi kan kose oss med røde herligheter i noen uker fremover? Ja, og det er bare å lange innpå, for som en ekstra bonus er jordbær noe av det sunneste du kan spise. De søte bærene er rett og slett kjempesunne, med sitt rike innhold av vitamin C og K, sink, fiber, jod, kalium, folat, vitamin B2, vitamin B5, vitamin B6 og magnesium. Så du kan fråtse i sommerbærene med skikkelig god samvittighet. Og vil du skeie ut bittelitt kan lage denne deilige jordbærsuppen:

Annonse

Ingredienser

2 dl vann
1 dl sukker
2 hele stjerneanis
1 vaniljestang
1/2 sitron , saften av
1 kurv jordbær
frisk mynte eller sitronmelisse

SLIK GJØR DU

Kok opp vann, sukker og stjerneanis. Snitt vaniljestangen den på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og resten av vaniljestangen i sukkerlaken. Når sukkeret er helt oppløst tilsettes sitronsaften. Sett deretter sukkerlaken til avkjøling.

Rens jordbærene og del dem i biter. La bærene trekke i den avkjølte marinaden et par timer før servering. Før servering tilsettes friske hakkede urter.

Server gjerne jordbærsuppen sammen med en kule vaniljeis eller basilikumsorbet.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmmm vad det ser härligt vackert och underbart somrigt gott ut! Och det blir ju så gott när man marinerar jordgubbarna så här med vanilj och stjärnanis..!
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

 2. Hei Trine,

  Jeg prøvde meg på denne på forsommeren og ble helt hektet.
  Har laget den til alle som har kommet innom i løpet av sommeren og alle (ja alle!) har bedt om oppskriften!
  Kudos, dette er tidenes sommer dessert:-)))

 3. Nam, dette så godt ut! Takk for så mange fine oppskrifter. Jeg har vært fullstendig uinteressert i å lage mat, men fått en ny interesse etter at jeg begynte å følge dine oppskrifter. Du har mange gode variasjoner på mat som både er sunt og enkelt å lage, samt litt mer avanderte hvis man vil det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.