ANNONSE - MUTTI

Mutti har utfordret meg til å lage min go-to-rett med hermetiske tomater, og det er uten tvil pizza med tomatsaus. I tomatsausen benytter jeg Muttis hermetiske hakkede tomater (polpa), som jeg har i en sikt noen minutter slik at noe av tomatjuicen renner av og sausen får perfekt konsistens. Jeg elsker den fyldige og rene tomatsmaken som alltid gir perfekt pizza, og som gjør at jeg alltid føler meg trygg på resultatet når jeg setter pizzaen på kjøkkenbordet foran familie og venner.

Jeg har derfor alltid Mutti tomater tilgjengelig - italienske tomater av høy kvalitet og som alltid er gode på smak. Familiebedriften Mutti i Parma har produsert kvalitetstomater i mer enn 120 år. Bli med på en virtuell rundtur hjem til Mutti HER (fungerer kun på mobil) og få med deg historien bak - og kanskje er det du som vinner en drømmetur til Parma?

Ingredienser

PIZZADEIG

550 g pizzamel (tipo 00) eller siktet hvetemel
3 1/2 dl vann
15 g fersk gjær eller ca. 1 ts tørrgjær
1/2-3/4 ts salt
1 klype sukker
2 ss extra vigin olivenolje
durumhvete til utbaking

TOMATSAUS

400 g Mutti hermetiske tomater (Polpa)
1 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 klyper sukker
1-2 klyper chiliflak
salt og pepper

TOPPING

2 mozzarella
200 g parmaskinke
ruccula
50 g parmesan (ca.), revet
2 ss pinjekjerner , ristet

SLIK GJØR DU

Ha pizzamel (tipo 00), vann, gjær, salt og sukker i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til deigen samler seg. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis litt i overkant av 1 time. Deigen er nå klar til utbaking.

Italiensk pizza med tomatsaus og parmaskinke

Mens pizzadeigen eltes i kjøkkenmaskinen lager du pizzasausen. Hell tomatene i et dørslag og la dem stå å renne av i 15-30 minutter uten at du rører i dem. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper, og eventuelt andre krydder hvis du ønsker det. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller blender. La gjerne sausen stå å trekke i romtemperatur en stund, slik at de gode smakene får satt seg.

Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. Dersom du skal steke pizzaen på stekeovnens bakebrett setter du det inn i stekeovnen ca. 10 minutter før. (Les mer om steking av pizza her.)

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter, avhengig av hvor stor pizza du ønsker. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett.

Italiensk pizza med tomatsaus og parmaskinke

Smør pizzasausen jevnt og tynt utover, men ikke helt ut i kantene, og fordel mozzarella oppå. Dryss gjerne over litt tørket oregano for ekstra smak.

Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 5-6 minutter (på 10 mm bakestål og 300 grader). Dersom du steker pizzaen på stekeovnens bakebrett må du beregne noe lengre steketid, omtrent 10-15 minutter.

Italiensk pizza med tomatsaus og parmaskinke

Fordel parmaskinke og ruccula på den nystekte pizzaen, og dryss over ristede pinjekjerner og revet parmesan, og server umiddelbart.

Italiensk pizza med tomatsaus og parmaskinke

BUON APPETITO!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti tomater. Mutti polpa er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti polpa får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste