Reker er populær sommermat. Det er godt på smak, og ikke minst er det mat som krever minimalt med innsats på kjøkkenet, for om sommeren vil vi jo være mest mulig ute, i alle fall hvis solen skinner! Tilbehøret kan du gjøre så enkelt eller komplisert som du vil. Her er en kjapp og smakfull variant. Til to personer trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

REKER OG TILBEHØR

1 kg ferske (eller frosne) reker av god kvalitet
dill
salat
loff eller landbrød
smør
1 sitron , i båter

SITRONMAJONES

2 eggeplommer
1-2 ts dijonsennep
1-2 ss sitronsaft
2 dl solsikkeolje (ca.)
salt
hvit pepper eller tabasco

SLIK GJØR DU

IMG_4946

Begynn med sitronmajonesen. Visp sammen sitronsaft, eggeplommer og sennep i en liten bolle med høye kanter. Bruk gjerne stavmikser og visp inn oljen, litt etter litt, til du får ønsket konsistens på majonesen. Smak eventuelt til med mer sitronsaft, salt og noen dråper tabasco eller litt hvit pepper. (Det er viktig at alle ingrediensene du skal benytte har romtemperatur, slik at du unngår at majonesen skiller seg. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den for tynn er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å vispe inn litt vann før du fortsetter speingen.)

Rens rekene og nyt dem på godt brød med litt crispy salat, og topp det hele med sitronmajones og gjerne en sitronbåt og litt frisk dill. Nytes umiddelbart, gjerne sammen med et glass kald hvitvin.

reker

Ha en fin sommer!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.