Lag en silkemyk og smakfull hvit sjokolademousse neste gang du vil imponere middagsgjestene dine. Sjokolademoussen kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men coulis og bær bør du vente med å ha på til umiddelbart før servering.

Ingredienser

SJOKOLADEMOUSSE

2 gelatinplater
2 1/2 dl kremfløte (1/2 + 2 dl)
1/2 dl helmelk
1 vaniljestang
2 ts sukker
1 eggeplomme
175 g hvit sjokolade , finhakket

TOPPING

250-300 g bringebær
sukker
bjørnebær eller blåbær (kan sløyfes)
oxalis
kokosmasse

SLIK GJØR DU

Hvit sjokolademousse med bringebær

Legg gelatinplatene i vann i ca. 10 minutter. Hakk sjokoladen fint og ta frem de øvrige ingrediensene.

Finn frem en tykkbunnet kjele og ha i 1/2 dl kremfløte, melk og frøene fra vaniljestangen, og varm opp mot kokepunktet. I en middels stor bolle visper du eggeplommen og sukkeret lett sammen. Hell melkeblandingen i bollen i en tynn stråle, litt etter litt, mens du hele tiden rører med en visp. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp sausen til den tykner (ved ca. 85 grader). Rør hele tiden i bunnen med en slikkepott, slik at eggeplommen ikke stivner i bunnen av kjelen. Bruk gjerne et termometer til å sjekke at blandingen ikke overstiger 85 grader.

Sil blandingen over i bollen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Tilsett sjokoladen umiddelbart, vent ca. 1 minutt, og rør til den smelter. Sett eventuelt bollen over et vannbad noen sekunder dersom ikke alle sjokoladebitene smelter.

Pisk 2 dl kremfløte til en luftig krem og vend inn i den avkjølte sjokoladeblandingen (ca. 25 grader).

Fordel sjokoladeblandingen i 4 dessertglass. La sjokolademoussen stå i kjøleskapet til den har stivnet, etter 3-4 timer. Desserten kan gjerne lages 1-2 dager før den skal serveres, men bør da dekkes til med plastfolie eller lignende.

Lag coulis av litt over halvparten av bringebærene (bruk gjerne frosne bær til coulisen). Rør bærene sammen med litt sukker til du har ønsket sødme, og press deretter bærblandingen gjennom en sil. Fordel coulisen oppå sjokolademoussen rett før servering og dekorer med friske bær og oxalis. Dryss gjerne over litt kokosmasse, og server!

Hvit sjokolademousse med bringebær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne nydelige desserten måte jeg bare prøve. Jeg laget dobbel porsjon, men hadde kun 200g sjokolade i huset. Den ble akkurat passe søt og med bringebærcoulis ble det en fint match. Jeg vil lage denne flere ganger

  2. Hei, kan man sløyfe gelatinplatene og fortsatt få et godt resultat? Evt er det noen tips til å benytte noe annet enn gelatinplater?

    1. Nei, her anbefaler jeg gelatin, hvis ikke kan moussen bli flytende. Du kan evt. erstatte gelatin med agar agar.

    1. Rør bærene sammen med litt sukker til det er passe søtt, og press deretter bærblandingen gjennom en sil/dørslag, slik at du får silt av de små bringebærstenene.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste