Ukens suppeoppskrift er utrolig god på smak, er enkel å lage og ser lekker ut - ja, den har det lille ekstra som gjør at den også er godt egnet til å servere dersom du skal ha gjester på en uformell middag. Buljongen kan du gjøre klar på forhånd, og dersom du har kuttet opp grønnsakene på forhånd smeller du raskt sammen resten av suppa mens fisken trekkes eller dampes ferdig, og gjestene får beskjed om å begynne å sette seg til bords. Den største utfordringen er egentlig å ikke la grønnsakene trekke for lenge, for de skal fortsatt ha litt spenst uten å være rå.
Ingredienser
Buljongen
1 l | vann |
50 g | frisk ingefær , finhakket (smak til) |
1 | lime , saften |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
1/2-1 ss | sesamolje |
3-4 ss | soyasaus |
1-2 ss | fishsauce |
1 terning | grønnsaksbuljong |
2 | sitrongress (bankes flate) |
Fisk og garnityr
400 g | torsk eller annen fisk |
salt | |
100 g | eggnudler |
1/2 | rødløk i tynne båter |
4 | reddiker i tynne skiver |
2 | vårløk i tynne ringer |
1 | gulrot i tynne strimler |
1/2 | rød paprika i tynne strimler |
12 | miniasparges (ca.) |
frisk koriander grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Begynn med buljongen: Kok opp vannet og tilsett alle ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke underveis. Det er den nederste delen av sitrongresset som skal benyttes, og du får ut mest mulig smak om du banker gresset lett før du tilsetter det i retten. Får du ikke tak i friskt sitrongress kan du benytte sitrongress på glass. La buljongen trekke i ca 15 minutter.
Mens buljongen trekker kutter du opp grønnsakene som angitt ovenfor. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker og skjær/riv det opp i tynne strimler. Fisken trekkes i en egen kjele med lettsaltet vann i 5-6 minutter, eller hvis du i likhet med meg har dampovn kan du dampe fisken på 100 grader til den er ferdig.
Sil buljongen og kast ingefærrester, chili osv. Ha deretter alle grønnsakene og nudlene oppi den avsilte buljongen, og la suppen trekke til nudlene er ferdige og grønnsakene er passe møre.
Anrett grønnsaker og nudler i suppetallerkener, legg et torskestykke oppå, og øs over med litt av buljongen. Strø over grovt hakket koriander og server umiddelbart.
Enjoy!
Yummy! Jeg er så glad i torskeoppskriftene dine og denne ser nydelig ut.
Det här låter underbart gott och fräscht! Ingefära, citrongräs… mmmm och praktiskt med nudlarna i! Jag älskar torsk, och i Norge har ni lättare att få tag på den (i den «tillåtna» versionen dessutom). I Stockholms säljs skrei just nu – underbart! Det får mig att tänka på lättrimmad torsk med ragu på linser och rotfrukter, ett av mina recept,. Jag måste botanisera bland dina fiskrecept och hämta mer fiskinspiration, hälsar Katinkas Kitchen PS Trevlig helg, kanske med guacamole och nachos före? – nyutlagt på sidan:)
Denne suppa smaker nydelig!
i oppskriften står det 1/2-1 med sesamolje, hvilke mål er det?
Det skal være ss. Rettet opp nå. 🙂
Dette var god Jeg blandet nudler og fisken sammen med grønnsakene i buljongen, og serverte det som en gryte. Denne kommer til å bli laget flere ganger