Det er høysesong for grilling, selv om været kanskje ikke alltid tilsier det. Selv griller jeg i all slags vær, e jo en hardbarka trønder! Svinefilet er godt og enkelt å grille, og med et steketermometer som tåler grill ha du full kontroll. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Sennepsbakte poteter

500 g småpoteter (ca.), vasket og delt i biter
2 fedd hvitløk , finhakket
2-3 ss sennep
2-3 ss olivenolje

Honning- og sennepsmarinert svinefilet

600 g svinefilet (ca.)
BBQ-saus med honning og sennep

Tomat- og spinatsalat

tomater i båter
babyspinat (eller annen salat), vasket og renset
rødløk i tynne båter
Valnøtter grovt hakket
maldonsalt
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

 

Vask potetene godt, del i jevnstore biter og legg dem i et bakepapirkledt ildfast fat. Bland sammen olivenolje, hvitløk og sennep og fordel blandingen over potetene. Stek potetene ved ca 200-225 grader til de er møre og fine, etter ca 25-40 minutter.

 

Grill svinefileten på forholdsvis sterk varme (direkte grilling) til du får en fin stekeskorpe over det hele. Stikk inn et steketermometer (som tåler et opphold på grillen) i den mest kjøttfulle delen og legg kjøttstykket på en sone som gir indirekte varme. Pensle fileten med grillsausen og snu den av og til. Når fileten har en kjernetemperatur på ca 65 grader tar du den av grillen og legger den i litt folie som du dekker med et håndkle eller lignende. La steketermometeret fremdeles sitte i. La fileten hvile i ca 10 minutter eller til fileten har ønsket kjernetemperatur (70 grader/rosa – 76 grader/gjennomstekt), før du skjærer den opp i passende skiver.

 

Skjær opp grønnsakene til salaten som angitt ovenfor. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper, og bland salaten raskt sammen.

Server svinefileten med litt balsamicosirup, med de sennepsbakte potetene og tomatsalaten som tilbehør.

 

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Dette var virkelig en kjempefin grillmeny. Fikk mye skryt av både poteter og svinefilet som vi testet ut sammen fine folk i hageselskap i går. Garantert saftig resultat med termometer, så det anbefales.
  Takk for en inspirerende matblogg, håper du fortsetter med å vise oss ekte matglede i lang tid fremover!
  Fortsatt god sommer fra en annen ækt trønder i hovedstaden:)

 2. Hei

  Laget denne til familie og venner for et par dager siden og nok en gang har du reddet oss fra det lite spennende ferdigmarinert utvalget i butikken. Alle var begeistret og jeg fikk mye skryt 🙂 Takker og bukker!

  Vil bare si tusen takk for super blogg som jeg har fulgt i skul en stund og som blir flittig brukt som inspirasjonskilde til hverdag og fest.

  MVH
  Katrine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.