Havrekjeks smaker alltid godt, og med deilige sjokoladebiter og et hint av appelsin blir det en skikkelig høydare. Lag gjerne dobbel porsjon og legg halvparten av deigen i fryseren, slik at du kan steke opp flere kjeks når behovet skulle melde seg eller hvis det skulle dukke opp uventede påskegjester. Jeg har benyttet appelsinskall i denne oppskriften, men kjeksene blir også kjempegode med sitronskall. Til 20-22 havrekjeks trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

125 g smør mykt
100 g demerarasukker
1 egg
150 g hvetemel (ca.)
50 g havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
100 g mørk sjokolade (gjerne med 70% kakaoinnhold), grovt hakket
1 appelsin skallet (eller 1 sitron)

SLIK GJØR DU

 

 

Havrekjeks med sjokolade og appelsinVask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende, og legg til side.

Ha smør og sukker i bakebollen og pisk det luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin hvis du har. Tilsett egget og rør det godt sammen.

Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og salt godt sammen, og vend det forsiktig inn i røren ved hjelp av en slikkepott eller lignende. Tilsett den hakkede sjokoladen og appelsinskallet, og vend det inn i deigen. Deigen skal være litt klissete.

Finn frem litt plastfolie eller lignende og fordel deigen oppå. Form en pølse som er ca. 5 cm i diameter og ca. 20 cm lang, og rull plasten rundt. Legg rullen i fryseren i minst 30 minutter.

Forvarm stekovnen til ca. 180 grader (over- og undervarme). Fjern plastfolien og skjær opp pølsen i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel skivene på to bakepapirkledde stekebrett, ca. 10-12 på hvert brett. Kjeksene stekes midt i ovnen til de er gylne, etter 11-12 minutter. La kjeksene ligge i ca. 5 minutter på stekeplaten før du løfter dem over på en rist for avkjøling.

Nyt kjeksene med et glass melk eller en kopp god kaffe!

Havrekjeks med sjokolade og appelsin

Oppbevar kjeksene i tett boks eller glass. Kjeksene er holdbare i 2-3 uker, men jeg tipper at boksen er tom lenge før det!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Disse lagde jeg i sted til å ha med på påskefjellet – kjempegode, perfekt til kaffen! Deilig med appelsinsmak 🙂 Takk for fin oppskrift! Anbefales! God påske 🙂

   1. Har lagd disse en gang med demerarasukker, men nå var det tomt i glasset, så prøver en runde med halvparten hvit og halvparten brun farin. Tipper det blir bra, det også 🙂

 2. Mmmm, disse ble veldig gode! Jeg laget de med lyst muscovadosukker, og som Chocolate Chip Cookies (dvs at jeg la de opp som runde kuler på bakebrettet istedet for å lage en pølse). Det funket også veldig bra! Neste gang tror jeg at jeg bruker enda mer sjokolade. 😉

 3. Hei Trine
  Laget disse i går – med glutenfritt fint mel fra Toro med samme antall gram mel, de ble kjempegode og minstemann med Cøliaki var kjempefornøyd. Selvfølgelig brukte jeg også glutenfrie havregryn.

  1. Jeg har ikke forsøkt det, vil anta at de blir jevnest stekt dersom deigen er tint. Du kan gjerne dele opp deigen mens den er halvfrossen, slik at den tiner raskere.

 4. Hei! Kan man lage disse med kakao istedenfor kokesjokolade? Isåfall hvor mye kakao er passe mengde? Ellers takk for fristende oppskrifter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.