Havrekjeks smaker alltid godt, og med deilige sjokoladebiter og et hint av appelsin blir de en skikkelig «høydare». Nydelig til kaffen, enten du er hjemme eller ute på tur.

Ingredienser

125 g smør , romtemperert
100 g brunt sukker
1 egg
150 g hvetemel
50 g havregryn
1/2 ts bakepulver
2 klyper flaksalt
75 g mørk sjokolade eller melkesjokolade, hakket
1 appelsin , finrevet skall

SLIK GJØR DU

Vask appelsinen godt og tørk den med kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller rivjern, og legg til side.

Ha smør og sukker i bakebollen og pisk det luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin hvis du har. Tilsett egget og rør det godt sammen.

Bland hvetemel, havregryn, bakepulver og salt godt sammen, og kjør maskinen til alt er godt blandet. Tilsett deretter den hakkede sjokoladen og appelsinskallet. Deigen skal være litt klissete.

Finn frem plastfolie og fordel deigen oppå. Form en pølse som er ca. 5 centimeter i diameter og 20–24 centimeter lang, og rull plasten rundt. Legg rullen i fryseren i minst 30 minutter.

Forvarm stekeovnen til 180 grader, over- og undervarme. Fjern plastfolien og skjær pølsen i 20-24 skiver, ca. 1 centimeter tykke. Fordel skivene på to bakepapirkledde bakebrett. Kjeksene stekes midt i ovnen til de er gylne, etter ca. 12 minutter. La kjeksene ligge i ca. 5 minutter på bakeplaten før du løfter dem over på en rist for avkjøling.

Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Kjeksene er holdbare i 2–3 uker, men jeg tipper at boksen er tom lenge før det.

TIPS

  • Hvis smøret kommer rett fra kjøleskapet og er hardt, kan du skjære det i skiver med en ostehøvel. Da blir det lettere å røre sammen med sukkeret.
  • Bytt gjerne ut appelsinen med sitron.
  • Deigen kan fryses, og stekes opp når du får gjester eller rett og slett bare har lyst på noe godt til kaffen.

LYKKE TIL!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
      1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for tips om hvordan de kan lages glutenfrie! Det er det mange som setter pris på. 🙂

  1. Disse ble laget for to timer siden, og halvparten av stekebrettet er allerede tomt. Helt nydelige! Akkurat passe mengde appelsin 🙂 Neste gang lager jeg en dobbel porsjon slik at kan legge en porsjon i fryseren.

  2. Dette er mine favorittkjeks og jeg baker de (altfor) ofte. De er fantastiske både med appelsin og sitron. De blir ekstra gode med Freias mørke sjokolade med appelsin

  3. Nydelige kjeks, men hvorfor blir mine myke Bør jeg steke de lenger enn 12. min. De så ferdige ut, men er myke i dag selv om de lå i tett kakeboks.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste