Med litt grøt og frukt i magen får du en god start på dagen. Til en porsjon trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

RØT

1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl eplejuice
1 1/2 dl vann
salt

TOPPING

1/4 eple , i biter
1 neve blåbær

SLIK GJØR DU

Havregrøt med eple og blåbær

Ha havregryn, juice og vann i en tykkbunnet kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom grøten blir for tykk. La grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.

Serveres med ønsket «topping», for eksempel eple og blåbær.

Havregrøt med eple og blåbær

  • Eplejuicen kan eventuelt erstattes med annen fruktjuice etter smak, eller du kan droppe juicen og lage grøten med melk, eventuelt en blanding av melk og vann.
  • Som topping kan du benytte det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter.

Carpe diem!

Skriv ut
  1. Flott at det blir slått et slag for havregrøten 😀 Selv pleier jeg å bruke litt hasselnøtter og kanel sammen med eplene 🙂

  2. Et alternativ er denne superenkle oppskriften fra Margit Vea. Jeg bruker lettkokte havregryn (1 dl) og eplejuice så det dekker grynene. Setter det inn i kjøleskapet, tar ut ferdig grøt neste morgenen og blander i 2 store ss youghurt og litt honning. Vips, så er frokosten klar! Hver gang jeg tar ut en skål grøt, blander jeg en ny ladning havregryn og eplejuice – og har dermed en kjapp frokost klar hver eneste dag. Perfekt for meg som ikke er så glad i mat på morgenen 🙂

    http://margitvea.blogspot.no/2012/01/havregrt-med-eplemost.html

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste