Med litt grøt og frukt i magen får du en god start på dagen. Til en porsjon trenger du omtrent:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
RØT
1 1/2 dl | havregryn |
1 1/2 dl | eplejuice |
1 1/2 dl | vann |
salt |
TOPPING
1/4 | eple , i biter |
1 neve | blåbær |
SLIK GJØR DU
Ha havregryn, juice og vann i en tykkbunnet kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok. Tilsett eventuelt litt mer vann dersom grøten blir for tykk. La grøten småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt.
Serveres med ønsket «topping», for eksempel eple og blåbær.
- Eplejuicen kan eventuelt erstattes med annen fruktjuice etter smak, eller du kan droppe juicen og lage grøten med melk, eventuelt en blanding av melk og vann.
- Som topping kan du benytte det du har tilgjengelig av frukt, bær og nøtter.
Carpe diem!
Publisert 1. 4. 2014
Flott at det blir slått et slag for havregrøten 😀 Selv pleier jeg å bruke litt hasselnøtter og kanel sammen med eplene 🙂
Et alternativ er denne superenkle oppskriften fra Margit Vea. Jeg bruker lettkokte havregryn (1 dl) og eplejuice så det dekker grynene. Setter det inn i kjøleskapet, tar ut ferdig grøt neste morgenen og blander i 2 store ss youghurt og litt honning. Vips, så er frokosten klar! Hver gang jeg tar ut en skål grøt, blander jeg en ny ladning havregryn og eplejuice – og har dermed en kjapp frokost klar hver eneste dag. Perfekt for meg som ikke er så glad i mat på morgenen 🙂
http://margitvea.blogspot.no/2012/01/havregrt-med-eplemost.html
Eplejuice i grøten har jeg ikke testet før, takk for tips 🙂