Mange av dere har kanskje prøvd dere på oppskriften på "Det aller beste hamburgerbrødet"? Jeg kan i dag friste med en halvgrov variant som metter litt mer og som også er god på smak. Hemmeligheten bak de luftige brødene er at smøret eltes inn til slutt. Du kan eventuelt tilsette litt mer sammalt hvete enn det som står i oppskriften, og redusere mengden hvetemel (omtrent) tilsvarende, hvis du ønsker dem enda grovere.

Annonse

Ingredienser

2 1/2 dl melk (ca. 20 grader)
2 1/2 dl vann (ca. 20 grader)
1/2 ts sukker
1 ts salt (ca.)
15 g gjær
200 g sammalt hvete, finmalt
500 g hvetemel (ca.)
50 g smør , i terninger
vann til pensling
sesamfrø eller nigellafrø til dekor

SLIK GJØR DU

Halvgrove hamburgerbrød

Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme (hvis ikke, tilsett mer mel eller vann dersom deigen din er hhv. klissete eller fast). Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et trekkfritt sted og la heve til dobbel størrelse (ca. 60 minutter).

Halvgrove hamburgerbrød

Ha deigen på melet underlag og del den i 12-14 emner. Trill emnene til boller som du trykker flate med håndflaten (ca. 1 1/2 cm), og legg dem på bakepapirkledd stekebrett. La brødene etterheve under klede i 30-45 minutter. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø.

Stek brødene ved 225 grader i 12-15 minutter. Steketiden vil variere etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl hamburgerbrødene på rist.

Halvgrove hamburgerbrød + Pulled pork

Del burgerbrødet på langs og fyll det med hamburger, chiliburger, fiskeburger, pulled pork eller det du måtte behage. Burgerbrød som du får til overs kan fint fryses. La brødene tine i romtemperatur, og varm dem eventuelt raskt i stekepannen/grillpannen eller i stekovnen før servering.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg hadde fri i dag, og tenkte at vi måtte innvie grillsesongen. Det ble hamburgere – med disse hjemmelagde hamburgerbrødene. Da ungene oppdaget at detikke var butikkjøpte hamburgerbrød, ble de utrolig skuffet! Men det ble jammen fort stille da de smakte. Super stemning rundt middagsbordet på verandaen – bortsett fra kald vind :-). Ungene, og jeg, synes at hamburgerbrødene var kjempe gode!

 2. Hei! Har du ingen oppskrift på hamburgerbrød for oss uten kjøkkenmaskin? Vil veldig gjerne kunne bake mine egne, det ser så mye bedre ut!

 3. Eg lagde disse i går, uten kjøkkenmaskin. Det gikk helt fint. De ble i hvertfall både luftige og myke og gode. Eg har forsøkt noen ganger før å lage hamburgerbrød, men det har alltid blitt til «rundstykker» Men disse ble myke, hamburgerbrød. Men mye bedre enn kjøpebrød, syns eg. Det var ganske mye smør i de, det er kanskjed det som må til for å få dem myke? Eg lagde noen med form som pølsebrød . De ble litt flate, så neste gang former eg de på en annen måte. For denne oppskriften kommer eg garantert til å bruke igjen!

 4. Hei! Bare elsker de gode oppskriftene dine. Baker hamburger brød ofte. Denne oppskriften er min favoritt 🙂

 5. Disse ble lage i heimen i kveld. Gleder meg til å ta dem frem når vi griller fiskekaker på tur i morgen. Tenker det blir dobbel porsjon neste gang, ihvertfall!

 6. Har laget disse flere ganger og man trenger absolutt ikke kjøkkenmaskin. Blir like luftige og gode uten. Bare å elte deigen godt. Takk for god oppskrift!

 7. Hei, hvordan er det å steke disse med varmluft? Ha problemer med ujevn over- og undervarme..

  Mvh
  Cathrine

  1. Jeg har en kompis som er kjøkkensjef og han bruker varmluft til all matlaging. Bare skru ned varmen bittelitt. Men det er jo avhengig av ovnen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.