Lag en deilig, krydret og mettende gulrotsuppe med røde linser, kokosmelk og et hint av ingefær.
Ingredienser
GULROTSUPPEN
600 g | gulrot , i biter |
200 g | røde linser , ferdig kokt |
2 ss | nøytral olje til steking |
1 | rødløk , grovt hakket |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1 ss | ingefær , finrevet |
1 ts | spisskummen |
1 ts | garam masala |
1/2-3/4 ts | chilipulver |
1 ss | tomatpuré |
10 dl | grønnsakskraft |
2 1/2 dl | kokosmelk |
1/2 | lime |
salt |
TILBEHØR
4 ss | rømme eller crème fraîche |
chiliflak | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Rens og skjær opp grønnsakene som angitt.
Stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk og ingefær steke med mot slutten, men pass på at det ikke blir brent. Tilsett tomatpuré og krydder og la det surre et par minutter på lav varme før du tilsetter gulrøtter, grønnsakskraft, kokosmelk og røde linser. Gi suppen et oppkok og la den småkoke under lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 20 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Smak til med limesaft, og eventuelt salt og litt mer krydder, om nødvendig.
Topp suppen med en klatt crème fraîche/rømme og en klype chiliflak – og nyt den med litt godt brød som tilbehør.
TIPS
- Jeg har brukt ferdig kokte linser i denne oppskriften. Dersom du benytter tørre linser må du redusere mengden noe (til i underkant av 100 gram?).
- Lyst på flere suppetips? Alle suppeoppskriftene finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Denne noterer jeg meg, kanskje med små endringer bare, for det ser ut som en skikkelig deilig og PERFEKT «sykesuppe». Til de gangene man er litt skral i halsen og vel så det, eller skal gi noe til en nabo/venn for å hjelpe litt. 🙂 Så takk for oppskrift!
Håper den faller i smak!
Hei,
Skal linsene være med å koke i 20 minutter selv om de allerede er kokt? Og skal de kjøres glatt sammen med alt det andre?