Gulrotkake med en deilig og silkemyk ostekrem er alltid populært, men topper du den i tillegg med karamellpopkorn får den virkelig ben å gå på!

Ingredienser

GULROTKAKE

2 egg
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl soyaolje eller solsikkeolje
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1 ts natron
1 ts bakepulver
175 g hvetemel
250 g gulrot (ca. 3 stk)

OSTEKREM & TOPPING

200 g kremost naturell (romtemperert)
100 g smør (romtemperert)
1/2 ts vaniljesukker
400 g melis (ca.)
50 g karamellpopkorn (ca.)

SLIK GJØR DU

Gulrotkake med karamellisert popkorn

KAKEBUNN

Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).

Mål opp alle ingrediensene og riv gulrøttene (ca. halvparten finrevet og resten litt grovere) slik at du har alt klart før du begynner. Kle en kakeform som er ca. 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen, og pensle sidene med litt nøytral olje.

Pisk sammen egg, olje, brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til du får en luftig røre. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og rør sammen med en slikkepott. Vend til slutt inn de revne gulrøttene. Fordel røren i kakeformen.

Stekes på midterste rille i ca. 40 minutter. Steketiden vil variere etter stekeegenskapene til stekeovnen din, så det kan lønne seg å følge med mot slutten. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i baksten. Er fyrstikken ren er kaken gjennomstekt, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken på rist. Kaken må være helt avkjølt før du har på ostekremen. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund før du skal pynte den.

Gulrotkake med karamellisert popkorn

OSTEKREM OG TOPPING

Lag karamellpopkorn etter denne oppskriften eller kjøp ferdige.

Bruk en kjøkkenmaskin med K-spade og rør kjør det romtempererte smøret til det er kremete. Ha deretter i kremosten og kjør maskinen litt til, til du har en jevn blanding. Tilsett vaniljesukker og deretter så mye melis som er nødvendig for å få en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover). Ha ostekremen i en sprøytepose.

DEKOR

Del den avkjølte gulrotkaken i to deler på langs. Legg den nederste delen av kakebunnen på et serveringsfat og fordel ca. halvparten av ostekremen oppå. Lag gjerne små «dotter» som jeg har gjort her, eller smør den utover med en smørkniv. Legg den øverste delen av kakebunnen oppå og fordel resten av kremen jevnt utover. Rett før servering topper du kaken med karamellpopkorn.

Gulrotkake med karamellisert popkorn

Dersom du regner med at kaken ikke blir spist opp med det samme anbefaler jeg å servere popkornet i en skål ved siden av da det blir mykt etter en runde i kjøleskapet. Beregn da litt ekstra karamellpopkorn, for det er alltid populært! Kaken er ellers holdbar og kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke. Kaken kan også fryses.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,
  Hvilken ostekrem er best? Forsøkte en som jeg aldri fikk stiv nok til tross for over 550 GR melis…. og ble jo fryktelig søtt. Har ikke kjøkkenmaskin med K-spade, og rørte for hånd….. burde jeg brukt håndmixeren som er mitt verktøy..:)
  Ellers tusen takk for mange gode matoppskrifter!

  1. Det står i oppskriften, først i arbeidsbeskrivelsen: «Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).».

 2. Kjære Trine, hjelp meg!
  Jeg har noen av bøkene dine og bruker oppskriftene dine hele tiden, både fra bøker og på nett. Spesielt til baking av brødvarer og kaker.
  De yngre i familien elsker denne gulrotkaka, som jeg bakte senest i går. Den er saftig og nydelig, men kremen blir mer flytende enn frosting til å pynte kaka med. Jeg bruker Philadelfiaost og ekte smør, så hva gjør jeg galt?

  1. Du bør sannsynligvis tilsette mer melis. I oppskriften står det ca. mengde. Melismengde er ofte vanskelig å angi helt eksakt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste