Gulrotkake med en deilig og silkemyk ostekrem er alltid populært, men topper du den i tillegg med karamellpopkorn får den virkelig ben å gå på!
Ingredienser
GULROTKAKE
2 | egg |
100 g | brunt sukker |
100 g | hvitt sukker |
1 ts | vaniljesukker |
1 1/2 dl | soyaolje eller solsikkeolje |
1 ts | malt kanel |
1/2 ts | malt ingefær |
1 ts | natron |
1 ts | bakepulver |
175 g | hvetemel |
250 g | gulrot (ca. 3 stk) |
OSTEKREM & TOPPING
200 g | kremost naturell (romtemperert) |
100 g | smør (romtemperert) |
1/2 ts | vaniljesukker |
400 g | melis (ca.) |
50 g | karamellpopkorn (ca.) |
SLIK GJØR DU
KAKEBUNN
Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).
Mål opp alle ingrediensene og riv gulrøttene (ca. halvparten finrevet og resten litt grovere) slik at du har alt klart før du begynner. Kle en kakeform som er ca. 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen, og pensle sidene med litt nøytral olje.
Pisk sammen egg, olje, brunt og hvitt sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til du får en luftig røre. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og rør sammen med en slikkepott. Vend til slutt inn de revne gulrøttene. Fordel røren i kakeformen.
Stekes på midterste rille i ca. 40 minutter. Steketiden vil variere etter stekeegenskapene til stekeovnen din, så det kan lønne seg å følge med mot slutten. Du sjekker om kaken er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i baksten. Er fyrstikken ren er kaken gjennomstekt, men følger det kakerøre med på fyrstikken steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken på rist. Kaken må være helt avkjølt før du har på ostekremen. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund før du skal pynte den.
OSTEKREM OG TOPPING
Lag karamellpopkorn etter denne oppskriften eller kjøp ferdige.
Bruk en kjøkkenmaskin med K-spade og rør kjør det romtempererte smøret til det er kremete. Ha deretter i kremosten og kjør maskinen litt til, til du har en jevn blanding. Tilsett vaniljesukker og deretter så mye melis som er nødvendig for å få en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover). Ha ostekremen i en sprøytepose.
DEKOR
Del den avkjølte gulrotkaken i to deler på langs. Legg den nederste delen av kakebunnen på et serveringsfat og fordel ca. halvparten av ostekremen oppå. Lag gjerne små «dotter» som jeg har gjort her, eller smør den utover med en smørkniv. Legg den øverste delen av kakebunnen oppå og fordel resten av kremen jevnt utover. Rett før servering topper du kaken med karamellpopkorn.
Dersom du regner med at kaken ikke blir spist opp med det samme anbefaler jeg å servere popkornet i en skål ved siden av da det blir mykt etter en runde i kjøleskapet. Beregn da litt ekstra karamellpopkorn, for det er alltid populært! Kaken er ellers holdbar og kan oppbevares i kjøleskapet i inntil en uke. Kaken kan også fryses.
LYKKE TIL!
Kan man erstatte oljen med smør? Hvis ja evt. hvor mye smør tenker du?
Hei,
Hvilken ostekrem er best? Forsøkte en som jeg aldri fikk stiv nok til tross for over 550 GR melis…. og ble jo fryktelig søtt. Har ikke kjøkkenmaskin med K-spade, og rørte for hånd….. burde jeg brukt håndmixeren som er mitt verktøy..:)
Ellers tusen takk for mange gode matoppskrifter!
Hvor mange grader????
Det står i oppskriften, først i arbeidsbeskrivelsen: «Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).».
Hei.Lurer på hva som er best av Meierismør og Melange i kremen?Hilsen Gunn
Jeg bruker alltid meierismør.
Kjære Trine, hjelp meg!
Jeg har noen av bøkene dine og bruker oppskriftene dine hele tiden, både fra bøker og på nett. Spesielt til baking av brødvarer og kaker.
De yngre i familien elsker denne gulrotkaka, som jeg bakte senest i går. Den er saftig og nydelig, men kremen blir mer flytende enn frosting til å pynte kaka med. Jeg bruker Philadelfiaost og ekte smør, så hva gjør jeg galt?
Du bør sannsynligvis tilsette mer melis. I oppskriften står det ca. mengde. Melismengde er ofte vanskelig å angi helt eksakt.