Gulrot kan brukes til så mangt, som for eksempel i bakst. Gulrot, havregryn, frø og kjerner bidrar til å gjøre disse rundstykkene ekstra saftige, og ikke minst er de veldig gode på smak. Prøv dem du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g gulrøtter , revet
350 g grovt, sammalt hvetemel
300 g hvetemel
150 g lettkokte havregryn
75 g linfrø , knuste
75 g sesamfrø
1/2-1 ts salt
25 g gjær eller 1 pose tørrgjær
6 dl vann

SLIK GJØR DU

Riv gulrøttene ganske fint, og ha dem i bakebollen sammen med de øvrige ingrediensene. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til deigen har samlet seg. Tilsett litt mer hvetemel om du synes deigen er løs, eller litt mer vann om du synes den er for fast. Kjør deretter deigen på middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk bollen med lokk eller plast og la den heve i 1-1 1/2 time.

Ha deigen på melet bakebord og del den opp i 20-24 jevnstore emner. Trill emnene til rundstykker og fordel dem på to bakepapirkledde bakebrett. Dekk rundstykkene med plast eller klede og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Pensle dem med lunkent vann og strø over havregryn, linfrø og/eller sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 15-20 minutter, til rundstykkene er gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.

Nytes til frokost, lunsj, på matpakken eller som tilbehør til suppe, salat eller hva det måtte være.

Gulrotrundstykker

TIPS

  • Er du usikker på om rundstykkene er gjennomstekt? Bruk et steketermometer – når kjernetemperaturen er 96 grader er rundstykkene ferdige!
  • Rundstykkene kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Bakte rundstykkene til lunch i dag. Godt fornøyd mann som har hjemmekontor. Takk for super oppskrift.

  2. «25g gjær eller 1 pose tørrgjær» – skulle det vært 1/2 pose tørrgjær? Det tilsvarer vel 25g fersk?

  3. Hei. Jeg lager ofte Gjærbakst, både i jobbsammenheng og privat. Etter at baksten er stekt, tatt ut og lagt på rist pleier jeg alltid å dekke til med f. eks et kjøkkenhåndkle. Synes baksten beholder både fuktighet og mykheten bedre uten at skorpen blir soggi.
    Denne måten hevder enkelte medfører myk skorpe på baksten og fraråder, men den erfaringen har ikke jeg.
    Andre synspunkter på dette?

  4. Hei! Alt skulle gå veldig bra med de rundstykkene, men jeg skjønner ikke hvorfor bruke linfrø i sånne mengder? Jeg har bakt, og jeg lukter og smaker bare linfrø fra dem. Dropper den neste gang fordi ellers ser dem fint ut 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste