Lag en fargerik og kjempegod grønnsaksuppe med kjøttboller! Lag den gjerne sammen med noen, for det er alltid hyggelig å lage mat sammen med andre og så blir dere raskere ferdig.

Pass på å skjære grønnsakene i omtrent like store biter, for da blir de ferdig kokt samtidig

Ingredienser

SUPPEN

1 liter vann
2 terninger kjøttbuljong
3 gulrøtter , i små biter
3 poteter , i små biter
1 persillerot , i små biter
200 g kålrot eller sellerirot, i små biter
1 purre , i skiver
300 g salsiccia eller annen rå pølse
gressløk eller persille (kan sløyfes)
1 1/4 ts pepper (ca.)
salt (smak deg frem)
Flatbrød eller annet brød

KJØKKENREDSKAPER

skjærebrett og kniv
skreller
en stor kjele til suppen
desilitermål
røreredskap
tallerken
øse

ELEKTRISK UTSTYR

koketopp

SLIK GJØR DU

Grønnsaksuppe med kjøttboller

  1. Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
  2. Finn frem en stor kjele, ha i vann og buljongterninger. Sett kjelen på koketoppen og sett varmen på full styrke. Når det koker, senker du varmen til litt rundt middels styrke.
  3. Mens buljongen koker opp, kan du vaske og skrelle rotgrønnsakene. Skjær rotgrønnsakene opp i små biter som er omtrent like store. Skyll purren godt, særlig mellom bladene der den begynner å bli hvit, og skjær den i cirka 1 centimeter tykke skiver. Ha alle grønnsakene i kjøttbuljongen, og la det småkoke i cirka 15 minutter til grønnsakene begynner å bli myke. Krydre suppen med pepper og litt salt hvis det er nødvendig.
  4. Skjær et lite hull i den rå pølsen, og klem ut små kjøttboller på en tallerken. Når suppen har kokt i cirka 15 minutter, har du i kjøttbollene i suppen. Skru ned varmen litt og la det stå å trekke i 5-10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokt.
  5. Hakk gressløk eller persille og dryss det over suppen før den skal serveres. Server suppen med flatbrød eller annet godt brød.

Grønnsaksuppe med kjøttboller

TIPS

  • Salsiccia er en rå italiensk pølse som er fin å lage kjøttboller av. Du kan fint bytte den ut med en annen rå pølse, med ferdig kjøttpølse eller ferdige kjøttboller.
  • Hvis du vil lage en vegetarisk suppe, kan du bytte ut kjøttbuljongen med grønnsakbuljong, og bytte ut kjøttbollene med ekstra grønnsaker.

Denne oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker». Nå får du den til halv pris, kr. 199 hos Norli, se HER. En praktisk kokebok for barn, unge og barnefamilier. Du finner flere oppskrifter for unge kokker samlet HER

Trines kokebok for unge kokker

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Lett å lage, lett å like! Og jeg elsker grønnsaker! Gjorde den helt vegetarisk, (frister ikke med den pølsa) funka som en kule : ) Ble fullstendig nydelig god.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste