Dette er en av mine vegetariske favorittretter, en smakfull curry med masse grønnsaker og mange gode smaker. En hverdagsfavoritt som også er populær gjestemat.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CURRYEN

1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i tynne strimler
1 gul paprika , i tynne strimler
nøytral olje til steking
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss frisk ingefær , revet
1-2 ss tomatpuré
6 ts rød curry (ca.)
4 dl kokosmelk
1-2 dl grønnsakkraft
2 gulrøtter , i tynne skiver
1/2 blomkål , i små buketter
3 vårløk , finsnittet
150 g cherrytomater , i båter
1 grønt eple , i små terninger
2 ts soyasaus (ca.)
2 ts asiatisk fiskesaus (ca.), kan sløyfes
1-2 ts brunt sukker
1/2-1 lime

TILBEHØR

1 neve cashewnøtter , hakket
frisk koriander , hakket
4 porsjoner risnudler eller jasminris
2-4 nan

SLIK GJØR DU

Grønnsakscurry

Skjær opp grønnsakene som angitt.

Finn frem en liten gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek løk og paprika i litt nøytral olje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, tomatpuré og karripasta, og la det surre med i et par minutter. Ha deretter i kokosmelk, grønnsakskraft (eller utblandet fond/buljong) og gulrøtter og la det småkoke i 5-10 minutter. Tilsett blomkålbuketter, vårløk, tomater og eple og la det koke til grønnsakene er møre. Ikke kok for lenge, slik at gulrøtter og blomkål fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til underveis med soyasaus, fiskesaus, sukker og limesaft. Tilsett eventuelt litt vann dersom du synes det er lite væske i gryta.

Kok risnudler (eller ris) etter anvisningen på pakken.

Topp curryen med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart, med nudler og eventuelt nan som tilbehør.

Grønnsakscurry

TIPS

  • Vær oppmerksom på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
  • Curryen kan varieres med det du har tilgjengelig, og gir deg en god anledning til å få brukt opp grønnsakrestene du har liggende.
  • Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
  • Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste