Dette er en av mine vegetariske favorittretter, en smakfull curry med masse grønnsaker og mange gode smaker. En hverdagsfavoritt som også er populær gjestemat.
Ingredienser
CURRYEN
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
1 | gul paprika , i tynne strimler |
nøytral olje til steking | |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket |
1 ss | frisk ingefær , revet |
1-2 ss | tomatpuré |
6 ts | rød curry (ca.) |
4 dl | kokosmelk |
1-2 dl | grønnsakkraft |
2 | gulrøtter , i tynne skiver |
1/2 | blomkål , i små buketter |
3 | vårløk , finsnittet |
150 g | cherrytomater , i båter |
1 | grønt eple , i små terninger |
2 ts | soyasaus (ca.) |
2 ts | asiatisk fiskesaus (ca.), kan sløyfes |
1-2 ts | brunt sukker |
1/2-1 | lime |
TILBEHØR
1 neve | cashewnøtter , hakket |
frisk koriander , hakket | |
4 porsjoner | risnudler eller jasminris |
2-4 | nan |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt.
Finn frem en liten gryte eller en stekepanne med høye kanter, og stek løk og paprika i litt nøytral olje til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, ingefær, tomatpuré og karripasta, og la det surre med i et par minutter. Ha deretter i kokosmelk, grønnsakskraft (eller utblandet fond/buljong) og gulrøtter og la det småkoke i 5-10 minutter. Tilsett blomkålbuketter, vårløk, tomater og eple og la det koke til grønnsakene er møre. Ikke kok for lenge, slik at gulrøtter og blomkål fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til underveis med soyasaus, fiskesaus, sukker og limesaft. Tilsett eventuelt litt vann dersom du synes det er lite væske i gryta.
Kok risnudler (eller ris) etter anvisningen på pakken.
Topp curryen med hakkede cashewnøtter og frisk koriander, og server umiddelbart, med nudler og eventuelt nan som tilbehør.
TIPS
- Vær oppmerksom på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
- Curryen kan varieres med det du har tilgjengelig, og gir deg en god anledning til å få brukt opp grønnsakrestene du har liggende.
- Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
- Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!