Legg svinenakke på grillen i sommer. Nakkestykket på grisen (entrecôten) er nemlig regnet som en av de mest saftige og smakfulle delene, og er nydelig helstekt eller grillet, skåret i saftige biffer. Som tilbehør serverer jeg her en smakfull bbq-saus med sennep og honning og en ovnsbakt potetsalat. Prøv det du også!

Ingredienser

HELGRILLET SVINENAKKE

800 g svinenakke (ca.)
nøytral olje
salt og pepper
2-3 ss BBQ saus (se oppskrift)

BBQ-SAUS MED HONNING OG SENNEP

1 rødløk
2 ss olivenolje
2 dl ketchup
5-6 ts dijonsennep
4 ts flytende honning
4 ts balsamicoeddik
salt og pepper

OVNSBAKT POTETSALAT

600-800 g små (ny)poteter
2-3 rødløk
200 g cherrytomater
frisk timian eller andre krydderurter
flaksalt

SLIK GJØR DU

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat
BBQ-SAUS MED SENNEP OG HONNING

Finhakk rødløken og stek den i litt nøytral olje til den er blank og myk. Tilsett ketchup og resten av ingrediensene. Rør godt sammen og kok opp. Smak deg frem slik at du får en fin balanse mellom det søte og syrlige. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan serveres både varm og kald. Oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i ca. 3 uker.

HELGRILLET SVINENAKKE

Pensle kjøttet med litt nøytral olje og krydre mad salt og pepper. Grill den på direkte varme til den får et fint grillmønster over det hele. Flytt den over på indirekte varme, stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet og la den ligge der til du har en kjernetemperatur på 65-67 grader. Ta av 2-3 ss av BBQ-sausen og pensle kjøttet et par ganger mens det steker. Snu på kjøttet av og til. (Les mer om direkte og indirekte varme her.) La kjøttet hvile i ca. 15 minutter før du skjærer det opp i skiver rett før servering.

(Hvis du heller vil steke kjøttet i stekeovnen kan du brune kjøttet raskt i stekepannen, og deretter steke det ved 150 grader til du har en kjernetemperatur på 65-67 grader. Det tar 45-60 minutter.)

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

OVNSBAKT POTETSALAT MED LØK OG TOMAT

Mens kjøttet koser seg på grillen kan du lage potetsalaten. Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Del potetene i to og ha dem i en ildfast form. Drypp over litt olivenolje og krydre med flaksalt. Stekes i ca. 10 minutter. Skjær løken i 4 båter og ha den sammen med potetene. Drypp litt olivenolje over løken og la det steke i ytterligere 10 minutter. Del cherrytomatene i to og ha dem i formen også. Dryss over grovt hakket timian og litt mer flaksalt, og la det steke til potetene er møre og fine, etter ca. 15 minutter.

Helgrillet svinenakke med BBQ-saus og ovnsbakt potetsalat

Server svinenakken med den ovnsbakte potetsalaten og BBQ-sausen som tilbehør. Brokkolisalat smaker også godt som tilbehør til denne retten.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hva med å legge kjøttet i en aluminiumsform når det ettersteked på indirekte varme?

  2. Hei, Høres nydelig ut. Dette vil jeg prøve, men hvor lang tid tar det sånn ca. å grille svinenakken?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste