
Har du prøvd å erstatte de tradisjonelle "ventepølsene" med grillede nektariner? Med litt god parmaskinke rundt og dyppet i bringebærvinaigrette blir dette en fargerik og smakfull start på grillmåltidet, sommerfesten, helgemiddagen eller hva det skulle være.
Ingredienser
GRILLEDE NEKTARINER
3 | nektariner (i 4 båter) |
6 skiver | parmaskinke skiver |
12 blader | basilikum |
12 | tannstikkere |
BRINGEBÆRVINAIGRETTE
3 ss | olivenolje (extra virgin) |
1 ss | bringebæreddik |
2 ts | flytende honning |
1/2 ts | spisskummin (malt, smak til) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Ha olivenolje, bringebæreddik og honning i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med spisskummin, salt og pepper.
Del nektarinene i to og fjern steinen. Del hver halvdel i to, og grill nektarinbåtene på middels (direkte) varme i et par minutter på hver side, til de har fine grillriller og er gjennomvarme. Du kan benytte utegrillen eller grillpanne. Del parmaskinkeskivene i to på langs og plukk av friske basilikumblader. Finn frem en tannstikker eller lignende og fest skinkeskiven og basilikumbladet i nektarinen.
Serveres ganske umiddelbart med bringebærvinaigretten som tilbehør – og gjerne sammen med et glass med gode bobler.
VELBEKOMME!
Ja hvorfor alltid denne melonen. Dette er jo mye friskere. Serverte selv parmaskinke med pannekake fersken i helgen, ikke grillet,men det skal gjøres neste gang.
Veldig godt! Servert i dag.