ANNONSE - HOFF POTETMEL

Visste du at goro er en av de eldste julekakene vi kjenner til? Goro stekes i gorojern og er tynne, sprø og søte kjeks som i seg selv er et lite kunstverk. Denne oppskriften gir deilige sprø kjeks, blant annet på grunn av HOFF potetmel som tilsettes i røra. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt.

Tradisjonelt skal goro kjevles ut og skjæres til før de stekes, men i denne oppskriften har jeg «juksa litt». Røra plasseres i gorojernet med en skje og stekes på samme måte som du steker krumkaker. Enkelt, kjapt, godt og supersprøtt!

Ingredienser

175 g smør , smeltet
3 egg
175 g sukker
2 dl kremfløte , stivpisket
150 g HOFF potetmel
150 g hvetemel
1/2 ts malt kardemomme
1/2 sitron , finrevet skall
2 ss smør (smeltet) til pensling av gorojernet

SLIK GJØR DU

Goro

Smelt smøret og sett det til avkjøling.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn det smeltede, noe avkjølte smøret, litt etter litt. Visp kremfløten til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Sikt hvetemel og HOFF potetmel og tilsett i røra sammen med kardemomme og finrevet sitronskall. Vend det hele forsiktig sammen til alt er godt blandet. La røra svelle i ca. 30 minutter.

Varm opp gorojernet og pensle det med smeltet smør. Ha en liten klatt røre (en barneskje eller liten spiseskje – prøv deg frem) i hvert kammer og stek til de er gylne og gjennomstekte. (Ha gjerne røra i en sprøytepose, da blir det enklere å fordele den jevnt i gorojernet.) Ha kakene umiddelbart over på en skjærefjøl og renskjær kantene, før du legger dem til avkjøling på en bakerist. Pensle gorojernet på nytt med litt smeltet smør om nødvendig, og stek videre til røra er brukt opp. Kakene må være helt avkjølte før de stables oppå hverandre.

Goro2

Goro oppbevares i tett kakeboks, og er holdbar i ca. 1 måned.

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med HOFF potetmel. HOFF potetmel er laget av gode norske poteter og er et glutenfritt og naturlig stivelsesprodukt med mange gode egenskaper. Les mer om HOFF potetmel her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei. Jeg lager de på gamlemåten sammen med en venninne og vi har en hyggelig kveld men er disse like gode. Litt enklere enn å kjevle.

  2. Nå har jeg akkurat bakt Goro. Tusen takk for super oppskrift Trine. Disse bakte jeg alltid fra 1986-2007. Så ble jeg lammet i venstre arm etter et hjerneslag og måtte droppe Goro. Ble for vanskelig å kjevle ut. Denne oppskriften er helt genial for meg som er enhåndsbruker. Tilsatte 2ts. vaniljesukker og 2ss. Cognac. Tusen takk for super oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste