
I dag vil jeg dele en av mine favoritter når det kommer til forrett/aperitif til sommerfesten, nemlig deilig og frisk gazpacho! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt! Den er også en av rettene i den nye kokeboken min "Trine inviterer", som går i trykken i neste uke.
Som forrett til 6, eller til 12 ”shots” på sommerbuffeten eller tapasbordet, trenger du omtrent:
Annonse
Ingredienser
SUPPEN
400 G | røde paprika (søt type, i grove biter) |
1 | agurk (i grove biter) |
250 g | cherrytomater |
400 g | hermetiske cherrytomater |
1 fedd | hvitløk (grovt hakket) |
1 | sitron (saften) |
tabasco (smak til) | |
salt og pepper |
GARNITYR
12-24 | reker (ferske, kan sløyfes) |
4 ss | extra ( virgin olivenolje) |
frisk basilikum |
SLIK GJØR DU
Ha paprika, agurk, tomater og hvitløk i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør det til du har en jevn masse. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.
Rett før servering drypper du over litt av din beste olivenolje og dekorerer med reker og basilikum.
TIPS
- Suppen bør lages samme dag som den skal serveres, og oppbevares i kjøleskapet.
- Ønsker du en vegetarisk variant kan du droppe rekene og erstatte dem med annet garnityr, for eksempel agurkterninger eller lignende.
- Dersom du skal servere den som en forrett kan du eventuelte tilsette flere reker og servere krutonger som tilbehør. En liten klatt gresk yoghurt smaker også godt til.
VELBEKOMME!
Publisert 29. 6. 2017