Er du som meg, som helst liker å få servert frukten oppskjært? Da er dette en dessert for deg (også)! Og lime- og chilisukkeret tar frukten til nye høyder - det er sikkert og visst!

Ingredienser

FRUKTSALAT

1 mango, , i skiver
1/2 ananas , i biter
1 papaya , i skiver
2 kiwi , i skiver
1/2 - 1 kurv jordbær , delt i to

LIME- OG CHILISUKKER & IS

1 lime (finrevet skall)
1 ss chili , finhakket
50 g sukker
4-8 kuler vaniljeis

SLIK GJØR DU

Skjær opp frukt og bær og anrett det på et stort fat, i en vid bolle – eller på porsjonstallerkener.

Vask limen i lunkent vann og tørk den godt med litt kjøkkenpapir. Riv limeskallet fint (kun det grønne) med et zesterjern eller lignende. Ha sukkeret i en kjøkkenmaskin med kniver og tilsett revet limeskall og finhakket rød chili. Kjør det kjapt til alt er godt blandet. Strø sukkeret over fruktsalaten før servering, eller server det ved siden av.

Nyt fruktsalaten som den er, eller med en deilig vaniljeis som tilbehør.

TIPS

  • Varier med ulike frukt og bær, etter smak, sesong og hva du har tilgjengelig.
  • Ønsker du en mildere variant kan du droppe chilien, og lage et rent limesukker i stedet.

VELBEKOMME!

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Trines matblogg med tips, ukemenyer og oppskrifter pr. e-post? Meld deg på e-postlisten og få e-post 1-4 ganger pr. måned. Du melder deg på via skjemaet nederst på nettsiden. Dersom du har mottatt nyhetsbrev tidligere, men ikke samtykket på nytt (i nyhetsbrev sendt tidligere i sommer), må du registrere deg på nytt. 

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette smakte veldig godt. Jeg synes sukkeret smakte veldig sterkt og tynnet det litt ut med litt mer sukker. Ser i ettertid at chillismaken da ble lite fremtredende selv om det brant rimelig bra på tunga ved prøvesmakung av sukkeret, mens limesmaken fortsatt satte et klart preg på retten. Fikk masse ros av gjestene.

    Etter tre retter fra Trines matblogg på bursdagsfeiringen min (indisk suppe med eple, ingefær og kylling (med ris, granateple, pinjekjerner og koriander som valgfritt tilbehør) som hovedrett, dette som dessert (med vaniljekesam, limekesam og bringebærkesam som valgfritt tilbehør) og bringebærterte med vaniljeis fra butikken) fikk jeg høre fra gjestene at jeg burde hilse Trine og si tusen takk for maten. Ros for maten fra ende til annen. Morsomt å servere når gjestene blir så fornøyd!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste