En gang iblant kan det være stas å kose meg med nystekte pannekaker med friske bær til helgefrokosten - eller til middag, for den saks skyld. Du kan fint lure litt grovt mel i pannekakerøra, det gir god smak, metter litt mer og er bittelitt sunnere. Til ca. 8 store pannekaker (eller litt flere små) trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

1 1/2 dl sammalt hvete fin
1 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
3 egg
smør til steking
friske blåbær (eller blåbærsyltetøy)
lønnesirup (eller sukker)

SLIK GJØR DU

 

Bland det tørre i en bolle, og tilsett ca. halvparten av melken. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men det fungerer bra med ren håndkraft også. Rør til du får en tykk og klumpfri røre, og tilsett deretter resten av melken. Tilsett eggene og rør til alt er godt blandet sammen. La pannekakerøren svelle i minst 30 minutter.

Stek pannekakene på middels varme i litt smør, til de er gylne på begge sider.

Server pannekakene med friske blåbær med litt lønnesirup til, eller blåbærsyltetøy hvis du ikke har friske bær tilgjengelig.

Pannekaker og blåbær

Pannekakene kan selvsagt også nytes til middag. Server gjerne litt sprøstekt bacon som tilbehør til pannekakene. Hjemme hos oss pleier vi ofte å servere en liten porsjon hjemmelaget tomatsuppe med hardkokt egg før pannekakene kommer på bordet. Pannekakerøre er holdbar flere dager, og kan derfor fint lages kvelden før.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine!

    Bra oppskrift, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

  2. Det må vel være mye bedre med blåbærsyltetøy laget av ordentlige blåbær, istedenfor disse amerikanske «blåbærene», som vokser på busker. Det smaker ikke det samme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.