Her har min gode, gamle oppskrift på ”verdens beste fiskesuppe” tatt på seg festdrakten og blitt oppgradert med blåskjell og chili. Det gir en ekstra god smak på suppen, samtidig som den er en fryd for øyet. Suppen bør serveres ganske nylaget, så her må gjestene vente på suppen og ikke omvendt. Skjær opp alle ingrediensene på forhånd og forbered suppen frem til fisk og grønnsaker skal tilsettes, og tilsett de resterende ingrediensene når gjestene er klar til å sette seg til bords.

Ingredienser

300 g blåskjell
500-600 g assortert fisk , feks. torsk, laks og/eller steinbit
150 g reker , renset
1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , i tynne skiver
2 dl hvitvin eller eplejuice
3 dl kremfløte
125 g smør
250 g sellerirot , i tynne staver
2 gulrøtter , i tynne staver
1 fennikel , i strimler
1 purre , i strimler
1 liter fiskekraft
friske urter , feks. basilikum, persille, gressløk og/eller dill
salt og pepper , smak til

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene som angitt. Rens rekene og skjær opp fisken i terninger på ca. 2 x 2 cm. Vask blåskjellene i kaldt vann og fjern eventuelle tråder. Bruk kun levende skjell, det vil si de som er lukket eller som lukker seg når du gir dem et lite kakk.

Finn frem en vid kjele og surr løk, hvitløk og chili et par minutter i litt smør, til løken er blank og myk. Tilsett deretter hvitvinen og blåskjellene. Sett på lokk og la skjellene koke 2-3 minutter til de åpner seg. Skjell som ikke har åpnet seg skal kastes. Ta opp blåskjellene med en hullsleiv. Ta ut innmaten av ca. halvparten av skjellene, og spar den resterende halvparten til garnityr (dvs. både skjell og innmat).

Ha grønnsaker, fiskekraft og fløte i gryta, sammen med blåskjellkraften. Kok opp og la det koke i ca. 2 minutter. Tilsett smøret og la det smelte. Når suppen er nær kokepunktet tilsetter du fisken. La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca. 3 minutter. Tilsett reker, blåskjell og finhakkede urter mot slutten av trekketiden. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Server suppen umiddelbart med hjemmebakt brød som tilbehør, for eksempel brytebrød med valmuefrø eller eltefrie baguetter.

TIPS

 • Suppen bør serveres relativt nylaget. Skjær opp alle ingredienser på forhånd, og da går det kjapt å få suppen på bordet.
 • Varier denne suppen med fisk, skalldyr og grønnsaker etter smak og behag.
 • Synes du suppen er litt tynn kan du eventuelt jevne den med litt maisenna før du tilsetter fisken.
 • Suppen er også en ypperlig forrett, til 8-10 personer.

VELBEKOMME!

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra Trines matblogg med tips, ukemenyer og oppskrifter pr. e-post? Du melder deg på via skjemaet nederst på nettsiden. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For å motta nyhetsbrev må du fylle ut skjemaet nederst på siden, under instagramfeeden, med din e-postadresse og trykke på «send». 🙂

 1. Hei!
  «Ha grønnsaker, fiskekraft og fløte i gryta, sammen med blåskjellkraften. Kok opp og la det koke i ca. 2 minutter. Tilsett smøret og la det smelte. Når suppen er nær kokepunktet tilsetter du fisken. La suppen trekke til fisk og grønnsaker er ferdige, etter ca. 3 minutter.»

  Etter grønnsakene, fiskekraft og fløte har kokt opp med resten, og kokt i to minutter, skal platen så slås ned mens smøret smelter? Og så skal suppen koke opp igjen for å tilsette fisk?

  1. Jeg fjerner stort sett alltid frøene i chilien, med mindre annet er opplyst. Det er imidlertid en smaksak, hvis du liker det skikkelig hot kan du (helt eller delvis) beholde frøene.

 2. Hei Har laget denne suppen noen ganger og den blir kjempegod! Tusen takk for mange fine oppskrifter.
  Har et spm ang denne suppen, vi ønsker å servere den som forrett i et selskap til 30 personer. Kan en lage suppen en dag i forveien, så vente med å tilsette fisk, blåskjell og reker til den dagen suppen skal serveres?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste