Kombinasjonen appelsin, tomat og chili passer også godt i en fiskesuppe, her i selskap med deilige rotgrønnsaker, torsk og reker. Prøv det du også! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g fiskefilet (jeg brukte torsk og laks), i terninger ca. 2 x 2 cm
200 g rensede reker
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , finhakket
0,5 rød chili (eller mer), finhakket
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater
5 dl fiskekraft eller kyllingkraft
2 dl appelsinsaft , nypresset
2 gulrøtter , i staver
1 persillerot , i biter
1 paprika , i staver
0,5 purreløk , i skiver
0,5 ts sukker (smak til)
tabasco (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en vid gryte og fres rødløken et par minutter i nøytral olje, til løken er blank og myk. Ha i hvitløk og chili mot slutten av steketiden, og tilsett deretter tomatpureen og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter og tilsett hermetiske tomater, kraft, appelsinsaft, gulrøtter, persillerot og paprika. Gi det hele et oppkok og la det stå å koke til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. Tilsett purreløken mot slutten av koketiden. Smak til med sukker, tabasco, salt og pepper.

Rens rekene og skjær opp fisken i terninger. Tilsett fisken og la de trekke i suppen uten å koke, i 3-5 minutter. Tilsett rekene mot slutten av trekketiden. Suppen er ferdig når fisken så vidt begynner å flake seg og rekene er varme. Smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.

Server fiskesuppen umiddelbart med godt brød som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Hei!

    Lar meg stadig inspirere av bloggen din, og har nettopp fått boken Trine 2, som kommer til å bli mye brukt. Men så lurer jeg på om du holder matkurs? Har 2 voksne barn med samboere, som gjerne kunne tenkt seg et godt grunnkurs i matlaging, da med tanke på «hva skal vi lage til middag i dag» 😉
    MVH Wenke

    1. Beklager sent svar, men jeg har dessverre ikke kapasitet til å holde matkurs. Jeg håper dere har funnet noen som kan holde et matkurs for dere. Uansett er det mye læring i å lage mat sammen, og ikke minst er det veldig hyggelig underveis – og ikke minst koselig å nyte maten sammen etterpå. Lykke til!

  2. Hei.
    Jeg har nettopp bakt hamburgerbrød for første gang, og har brukt din oppskrift fra boken.
    Dette ønsker jeg å blogge om, tillater du at man deler din oppskrift dersom man linker til din blogg?
    Hilsen fra en nyoppstartet blogger, som er litt usikker på reglene enda, og heller spør på forhånd.

  3. I dag lagte jeg fiskesuppen fat ukesmenyen. Aldeles nyyydelig. Fantastiske smaker. Bare topp. Kan anbefales

  4. Skall lage denne i dag lurer på å koke kraft på rekeskallet istede for buljong? Va tror du om d?

    1. Suppen blir selvsagt aller best om du benytter hjemmelaget kraft. Beklager sent svar – ferietid her! Håper det smakte! 🙂

  5. Fytti…fa,,,,så god.
    Gjorde en liten vri med 1dl mindre appelsinjuice, men la til 1ts red curry paste og 1ts oregano…..wow!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste