Hjemmelagde fiskepinner er populært hos både store og små. Prøv gjerne denne varianten med tartarsaus, ertepuré og ovnsbakte poteter.
Ingredienser
FISKEPINNER
600-700 g | seifilet eller torskefilet |
4 ss | hvetemel |
1 ts | salt |
1/4-1/2 ts | pepper |
2-3 | egg |
100 g | panko eller brødrasp |
smør eller olje til steking | |
1 | sitron , i båter |
OVNSBAKTE POTETER
700 g | mandelpoteter el. i båter |
olivenolje eller smør | |
salt | |
25 g | parmesan , revet |
ERTEPURE
300 g | grønne erter (frosne) |
2-3 kvister | mynte |
1-2 ss | smør |
1-2 ss | sitronsaft |
salt og pepper |
TARTARSAUS
150 g | lettrømme /seterrømme |
50 g | lettmajones /majones |
1 ss | flytende honning |
1-2 ts | dijonsennep |
4 skiver | sylteagurk , i små terninger |
1 ss | kapers , grovt hakket |
1 ss | rødløk , finhakket |
1-2 ts | sitronsaft |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask (og eventuelt skrell) potetene og del dem opp i jevnstore båter. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett eller i en stor ildfast form. Ringle over litt olivenolje eller legg noen flak smør over og krydre med salt. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, til potetene er gylne og møre. Rør i potetene et par ganger underveis. Sett eventuelt på varmluft de siste minuttene for å gi potetene en gyllen stekeskorpe. Dryss finrevet parmesan over de varme potetene rett før servering.
Rør sammen rømme, majones, honning og sennep. Tilsett deretter sylteagurk, kapers og rødløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, til du får en fin balanse på sausen.
Tilsett de frosne ertene i kokende vann og la dem ligge der i ca. 1 minutt, til ertene er gjennomvarme. Hell ertene i et dørslag og kjør dem deretter med stavmikser sammen med mynte og smør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold pureen varm.
Del fisken i jevnstore, avlange biter. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha panko/brødsmuler i den tredje. Vend fiskebitene i melblandingen, slik at de er helt dekket av mel, og ha dem deretter oppi eggeblandingen før du til slutt dypper dem oppi panko/brødsmulene slik at fiskebitene har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene. Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i flere omganger) i litt smør eller nøytral olje, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er ferdig stekt.
Server fiskepinnene umiddelbart, med tartarsaus, ertepuré, de ovnsstekte potetene og en sitronbåt som tilbehør.
VELBEKOMME!
Hei, denne retten er til forveksling lik min egen. Noen tips: beste fisken er brosmefilet, helst loins. Fastere fiskeslag, flaker mindre.. Kjøp og skjær ut fra stor filét, bruk restene til grateng.Bruk semolini istedenfor hvetemel, klisser mindre. Bruker agurkrelish i sausen, kutt ut honning. Hjemmelaget mayobase pisket opp med litt vann. Potetene forkokes i kløfter i saltet vann 5-6 minutter, siste minuttet med en ts natron. Lar de dampe av på et linhåndkle før de påføres olje/ smør og settes i ovnen. Jeg bruker airfryer..
Hvorfor natron i vannet det siste minuttet av potetenes koketid? Jeg forkommer også alltid potetene. Syns jeg har bedre kontroll på konsistensen da
Natron bryter ned utsiden på poteten. Om du rister de litt i tillegg etterpå, blir overflaten av poteten mindre slett, altså får du mer overflate. Da blir den ennå sprøere og godere når du steker den etterpå 🙂
Etter at vi prøvde din oppskrift på fiskepinner kjøper vi aldri ferdiglagde fra frysedisken lenger. Så enkelt og smakfullt for store og små! Tusen takk!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! 🙂
Hei! Kan ein fryse ned tartarsausen?
Veldig godt. Hadde ikke mynte men jeg syntes det gikk fint. Takk for god mat. Bruker deg mye og har mange «favoritter»
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak!
Hvordan er det å fryse ned fiskepinnene? Før eller etter de er stekr?