
Jeg elsker sjokolade, og jeg elsker espresso - og denne desserten er derfor midt i blinken for meg! Prøv den du også, da vel! Til 6 porsjoner trenger du omtrent:
Annonse
Ingredienser
125 g | kokesjokolade , hakket |
1 1/2 dl | espresso varm (eller sterk kaffe) |
3 | eggplommer |
3 dl | kremfløte , pisket til krem |
SLIK GJØR DU
Ha espresso og sjokolade i en bolle og rør til sjokoladen er helt oppløst. La blandingen avkjøles noe og tilsett deretter eggeplommene, en av gangen. Pisk fløten til en myk krem. Vend kremen forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. Fordel kremen i 6 espressokopper eller egnede former og sett til avkjøling i minst to timer.
Pynt espressomousseen med mørk sjokolade eller bær, og server sammen med espresso eller kaffe.
ENJOY!
Publisert 6. 3. 2015
Hei, parkere, men likevel: mousse er fransk ord, det skrives uten aksent til slutt og e’en er stum. ( moss med rund o som i mos)
?? Hvem har spurt om dette?
Kaffe og sjokolade blir ikke feil.
Ser veldig godt ut! Og hva gjør man med eggehvittene? Jo, man smeller sammen disse nydelige kakene og legger de i en boks og har en annen dag! 🙂
http://trines_v2.dev/2010/12/10/10-desember-marengs-med-sjokolade-og-mandler/
Hei.
Skal det altså ikke være noe sukker? Funker det da med sjokolade med 70 % kakaoinnhold, eller blir det for bittert?
Det kommer litt an på smak og behag. Dersom du benytter sjokolade med 70% kakaoinnhold kan du eventuelt tilsette litt melis i kremfløten før du stivpisker den, hvis du er redd den skal bli bitter.
Eller ha i litt naturlig vanilje eller vaniljedråper, det tar bitterheten. For egen del syns jeg det er veldig bra med slike oppskrifter uten sukker! 🙂
Kan man lage denne desserten dagen før feks?
Er denne moussen ok å fryse?
Lagde denne moussen ikveld. Fulgte oppskriften. etter mange timer i kjøleskapet ble den helt perfekt. Helt til man puttet skjeen i bunn av skåla. Der var det da et tykt lag med vann! Hva har jeg gjort galt?
Kan være det er eggehviten som har skilt seg viss du brukte hele egget. Eneste jeg kan komme på.