Har du fortsatt epler til overs etter den fine eplehøsten vi har hatt, eller kjenner du noen du kan gå på "slang" hos? Da må du prøve dette deilige eplesyltetøyet med små biter av ingefær. Epler og ingefær er en kjempegod kombinasjon - litt søtt, litt sterkt og litt syrlig. Prøv det du også!

Ingredienser

1 kg epler , i terninger
50 g frisk ingefær , i små terninger
1 dl vann
1/2 sitron , skall og saft
250 g sukker , smak til

SLIK GJØR DU

Skyll sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern el. Skrell eplene og fjern kjernehuset (vekten i ingredienslisten er ferdig skrelt og renset mengde epler). Skjær eplene i jevnstore biter og ha dem i en kjele. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver, som du igjen skjærer i staver og deretter små, jevnstore terninger. Ha også ingefæren i kjelen, tilsett vann og sitronsaft, og gi det et forsiktig oppkok. La det hele koke på svak varme, til mesteparten av eplene har kokt i stykker. Det skal være noen hele eplebiter igjen.

Tilsett sukker og sitronskall, og kok opp under omrøring. Hvor mye sukker du trenger vil være avhengig av hvor søte eplene dine er. Smak deg derfor frem til du får ønsket sødme på syltetøyet. La det koke i et par minutter, til sukkeret er oppløst, og ha det deretter i rene, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett umiddelbart på lokket (se tips over). Syltetøyet skal lagres kaldt og mørkt.

Nyt syltetøyet på godt brød, i desserter eller som tilbehør til ost.

Eplesyltetøy med ingefær

TIPS

 • Bruk gjerne en teskje når du skal skrelle ingefæren, og skrap av skallet med skjebladet.
 • Tilsett gjerne 1/2 – 1 vaniljestang i syltetøyet.
 • Alle epleoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Sitronskallet tilsettes sammen m sukkeret. Har oppdatert dette. Sitronsaften tilsettes sammen med eplene, som allerede nevnt i oppskriften.

 1. Det var en god oppskrift, som passer ypperlig til høsten. Men nå har du generelt veldig mange gode oppskrifter, da. Jeg bruker bloggen din stadig vekk når jeg vil ha en skikkelig god oppskrift <3

 2. Hei! Hvor lenge kan disse glassene stå lagret kaldt/mørkt. Kan et dårlig kjøleskap jeg har i kjelleren funke? Det er lite i bruk og er litt varmere enn et vanlig kjøleskap.

 3. Lagde dette syltetøyet i dag sammen med rundstykkene med valmuefrøHimmelk godtEt nytt bidrag på lunsjbordet i julen, definitivt
  Takk for utrolig mange og gode oppskrifter

 4. Flott oppskrift. Har fulgt den til punkt og prikke, men også vært rampete innimellom og tilsatt kanel. Nyyyyydelig uansett. Takk Trine

 5. Hei Trine , denne oppskrift vil jeg prøve , men lurer på om det går an å bruke sukrin i stede for sukker ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste