Har du fortsatt epler til overs etter den fine eplehøsten vi har hatt, eller kjenner du noen du kan gå på "slang" hos? Da må du prøve dette deilige eplesyltetøyet med små biter av ingefær. Epler og ingefær er en kjempegod kombinasjon - litt søtt, litt sterkt og litt syrlig. Prøv det du også!
Ingredienser
1 kg | epler , i terninger |
50 g | frisk ingefær , i små terninger |
1 dl | vann |
1/2 | sitron , skall og saft |
250 g | sukker , smak til |
SLIK GJØR DU
Skyll sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint med et zesterjern el. Skrell eplene og fjern kjernehuset (vekten i ingredienslisten er ferdig skrelt og renset mengde epler). Skjær eplene i jevnstore biter og ha dem i en kjele. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver, som du igjen skjærer i staver og deretter små, jevnstore terninger. Ha også ingefæren i kjelen, tilsett vann og sitronsaft, og gi det et forsiktig oppkok. La det hele koke på svak varme, til mesteparten av eplene har kokt i stykker. Det skal være noen hele eplebiter igjen.
Tilsett sukker og sitronskall, og kok opp under omrøring. Hvor mye sukker du trenger vil være avhengig av hvor søte eplene dine er. Smak deg derfor frem til du får ønsket sødme på syltetøyet. La det koke i et par minutter, til sukkeret er oppløst, og ha det deretter i rene, varme glass. Fyll glassene helt opp og sett umiddelbart på lokket (se tips over). Syltetøyet skal lagres kaldt og mørkt.
Nyt syltetøyet på godt brød, i desserter eller som tilbehør til ost.
TIPS
- Bruk gjerne en teskje når du skal skrelle ingefæren, og skrap av skallet med skjebladet.
- Tilsett gjerne 1/2 – 1 vaniljestang i syltetøyet.
- Alle epleoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Hvordan gjør du det med sitronen?
Sitronskallet tilsettes sammen m sukkeret. Har oppdatert dette. Sitronsaften tilsettes sammen med eplene, som allerede nevnt i oppskriften.
Skal sitronskallet raspes, hakkes, skjæres i remser, skal den legges i biter og tas ut etterpå?
Skallet skal finrives på et zesterjern el.
Det var en god oppskrift, som passer ypperlig til høsten. Men nå har du generelt veldig mange gode oppskrifter, da. Jeg bruker bloggen din stadig vekk når jeg vil ha en skikkelig god oppskrift <3
Dette ble kjempegodt
Mvh Inger Lise
Hei! Hvor lenge kan disse glassene stå lagret kaldt/mørkt. Kan et dårlig kjøleskap jeg har i kjelleren funke? Det er lite i bruk og er litt varmere enn et vanlig kjøleskap.
Hei, kan man sylte med feks honning eller annet søtningsmiddel?
Lagde dette syltetøyet i dag sammen med rundstykkene med valmuefrøHimmelk godtEt nytt bidrag på lunsjbordet i julen, definitivt
Takk for utrolig mange og gode oppskrifter
Beste syltetøy jeg har smakt. Har laget av 4 kg epler. Bonus at huset lukter himmelsk
Herlig! Takk for tilbakemelding! 🙂
Flott oppskrift. Har fulgt den til punkt og prikke, men også vært rampete innimellom og tilsatt kanel. Nyyyyydelig uansett. Takk Trine
Såg nydelig ut. Må prøves. Hvor lenge kan syltetøyet oppbevvares?
Hvor mange glass gir denne oppskriften?
Den gir 6 små glass (det står oppgitt i oppskriften) 🙂
Har du en kakeoppskrift som det kan passe å bruke syltetøyet i?
Kan det fryses?
Ja, det går fint, men ikke fyll syltetøyglassene helt opp (hvis du bruker glass).
Hei Trine , denne oppskrift vil jeg prøve , men lurer på om det går an å bruke sukrin i stede for sukker ?
Det har jeg ingen erfaring med.
Hei! Kan dette syltetøyet fryses? Mvh Mariann