Det er ingen hemmelighet at jeg elsker søt gjærbakst, både å bake den, servere og spise den, og ikke minst å dele oppskriftene med dere. I dag skal dere få en liten smakebit på disse deilige rullene som er fylt med kanelkrem, eplemos og eplebiter. Ser de ikke fine ut?! Jeg har her brukt det samme prinsippet jeg bruker når jeg lager fylte horn, men tre små snitt tar baksten til nye høyder visuelt sett. Se bilder og beskrivelse nedenfor og imponer med deilig hjemmebakst du også. Fyllet kan selvsagt varieres etter smak og behag.

Lykke til!

Ingredienser

GJÆRDEIGEN

900 g hvetemel
150 g sukker
25 g gjær eller 1/2-3/4 pose tørrgjær
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
5 dl melk
150 g smør i terninger

KANELKREM

75 g smør (romtemperert)
50 g sukker
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts vaniljesukker

EPLEFYLL & DEKOR

150 g eplemos
1 stort eple , i små terninger
1 egg til pensling
1 neve hasselnøtter til dekor, og/eller
hvitt perlesukker

SLIK GJØR DU

Epleruller med kanelkrem

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Det er ikke nødvendig å varme opp melken først, ta den gjerne rett fra kjøleskapet (se tips). Tilsett eventuelt mer melk dersom deigen virker kompakt, eller litt mer mel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt i ytterligere 10 minutter, til du har en glatt og smidig deig som slipper kantene i bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett til forheving til den har est til omtrent dobbel størrelse, etter 1-1 ½ time.

Rør sammen ingrediensene til kanelkremen. Finn frem eplemos og skjær eplet i små terninger (ca. 1/2 x 1/2 cm). Finn også frem tre bakebrett som du kler med bakepapir.

Ha den forhevde deigen på melet underlag og del opp deigen i 3 jevnstore biter. Form dem til boller og legg to til side (gjerne under litt plastfolie). Kjevle bollen ut til en rund leiv som er ca. 30 cm i diameter. Del leiven opp i 8 jevnstore «snipper». Bruk en skarp kniv (eller pizzaskjærer) og lag 3 snitt i den smaleste enden på hver snipp (se bilde).

Epleruller med kanelkrem

Fordel ca. 1/3 av kanelfyllet på den bredeste enden av snippene, ha deretter på eplemos og til slutt eplebitene. Ta tak i den smaleste enden på snippen og legg den over fyllet og brett den deretter under. Fordel eplerullene på bakepapirkledd bakebrett med litt avstand mellom hver. Gjenta det samme med de to resterende bollene. Etterheves under plast eller klede i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Epleruller med kanelkrem Epleruller med kanelkrem

Visp sammen egget og pensle rullene. Strø over hakkende hasselnøtter og/eller perlesukker, alt etter hva du liker. Stekes på midterste rille i ca. 12 minutter, til rullene er gylne og gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Nytes lunkne sammen med en god kopp kaffe eller te.

Epleruller med kanelkrem

TIPS

 • Ønsker du fremgangsmåten for gjærdeigen mer utførlig beskrevet kan du lese mer her eller ta en titt på denne videoen, hvor jeg viser hvordan jeg lager søt gjærdeig.
 • Dersom du ikke tåler egg kan du bytte det ut med melk, både i deigen (ca. 1/2 dl) og til pensling.
 • Dersom du ønsker at deigen skal heve raskere kan du varme melken til ca. 20 grader. Alternativt kan du kaldheve deigen i kjøleskapet natten over, les mer her.
 • Eplerullene kan gjerne fryses. La dem tine på kjøkkenbenken og varm dem deretter i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 4 minutter.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Snadder!
  Kjempegode, og ikke så vanskelig som det kan se ut!
  Noen kom i fryseren, men fort tomt der og!

 2. Nydelige epleruller med kanelkrem Har lyst til å prøve ed det fyllet som er i wienerpekan man får kjøpt i butikken, har du noe oppskrift på det fyllet?

 3. De så sååååå deilige ut!! Har lyst til å prøve men sønnen min tåler ikke egg, er det noe jeg kan erstatte det med eller bare fjerner jeg det fra oppskriften?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste