Her kommer en ny variant av de eltefrie rundstykkene, som denne gangen er smaksatt med ristede hasselnøttkjerner. Hasselnøttene setter en god smak og gir et rustikk preg på rundstykkene. Smaker kjempegodt til helgefrokosten og lunsjen - eller som tilbehør til en suppe, gryterett eller lignende. Til 10-12 rundstykker trenger du:

Annonse

Ingredienser

500 g hvetemel
75 g hasselnøttkjerner hakkede, ristet
1-4 ts tørrgjær
1,5 ts havsalt
4 dl vann romtemperert

SLIK GJØR DU

Eltefrie rundstykker med hasselnøtter

 

Eltefrie rundstykker med hasselnøtter

Hakk hasselnøttkjernene grovt og rist dem i en tørr stekepanne. Avkjøl nøttene noe og plukk ut hams som enkelt lar seg fjerne (ok at noe blir med). Ha nøttene og de tørre ingrediensene i bakebollen, og bland det godt sammen. Tilsett det romtempererte vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være litt klissete, men skal ikke flyte utover. Ha på lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur ca. 10-20 timer.

Strø godt med mel på bakebordet og legg deigen oppå. Dra ut deigen slik at den blir rektangulær. Brett deigen en gang på langs slik at den ser ut som en bagett, og legg den med skjøten ned. La deigen etterheve på bakebordet i ca. 30 minutter (under et klede eller litt plast). Sett samtidig ovnen på 275 grader og sett en bakesten eller bakebrett i ovnen.

Del deigpølsen i 10-12 omtrent like store biter. Sett rundstykkene på den oppvarmede bakestenen/brettet og sett det umiddelbart inn i ovnen igjen. Senk temperaturen til 250 grader og stek rundstykkene midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyllen og gjennomstekte. Avkjøl rundstykkene på rist.

 

Oppskriften kan også benyttes til «grytebrød», se for eksempel her for fremgangsmåte og steketider.

Rundstykker du får til overs kan du fint putte i fryseren. La rundstykkene tine og varm dem deretter i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 3-4 minutter, så smaker de som nybakte igjen.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Disse var utrolig gode! Vi hadde de til søndagsfrokosten i dag, og ble virkelig suksess! Erstattet noe av hvetemenelt med grovere mel, og de ble luftige og fine! Dette blir en gjenganger, takk skal du ha!

  2. Herlig enkle og gode rundstykker Trine. Hadde de til frokost i dag. Blir garantert ikke siste gang jeg baker dem. Du har en fantastisk blogg.

    Hilsen fra Gina

  3. Disse så utrolig gode ut. Men jeg har hverken gryte med lokk eller form med lokk. Hva gjør jeg da?

  4. Stemmer det at deigen skal heve i 10-20 timer? Vurdere å prøve disse i morgen, men da bør jeg sette deigen i dag?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.