Bak deilige cupcakes og pynt dem med fargerikt strøssel eller annen dekor. Disse cupcakesene er barnebarnet mitt Anine ekspert på, og baker dem til bursdager og ellers når det er noe som skal feires med kake, som for eksempel til lanseringsfesten for "Trines kokebok for unge kokker".

Ingredienser

CUPCAKES

125 g smør , mykt
175 g sukker
2 egg
1 dl melk
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

OSTEKREM

50 g smør , mykt
100 g kremost (naturell)
250 g melis
kakestrøssel eller annen pynt

KJØKKENUTSTYR

muffinsbrett
muffinsformer
kjøkkenvekt
desiltermål
måleskje
liten bolle
slikkepott
timer
kakepinne
stekerist
sprøytepose
grytekluter

ELEKTRISK UTSTYR

stekeovn
kjøkkenmaskin med bakebolle og K-spade eller visp

SLIK GJØR DU

Cupcakes med ostekrem, Sienna og Anine

 1. Finn frem alt du trenger av ingredienser og kjøkkenredskaper. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.
 2. Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme. Sett en stekerist på midterste rille. Finn frem et muffinsbrett og sett 12 muffinsformer oppi.
 3. Mål opp smøret og ha det i bakebollen. Sett kjøkkenmaskinen på omtrent middels styrke og kjør smøret til det er kremete. Stopp maskinen og bruk slikkepotten til å skrape løst smør som setter seg fast i bunnen og langs kantene, og kjør det litt til. Mål opp sukkeret, ha det i bakebollen og kjør det til du har en jevn krem.
 4. Ha oppi ett egg av gangen og bland alt godt sammen før du tilsetter neste egg.
 5. Mål opp hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og ha det i en liten bolle. Rør godt sammen. Hvis melet er klumpete, kan det være lurt å sikte det før du har det i røra. Tilsett cirka halvparten av hvetemelblandingen og rør godt sammen, ha i melken og kjør den litt til før du til slutt tilsetter resten av hvetemelblandingen. Kjør kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet.
 6. Fordel røra i 12 muffinsformer som du fyller cirka 2/3
 7. Stekes midt i ovnen i 18-20 minutter, til kakene er gjennomstekte. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en kakepinne midt i en av kakene. Dersom pinnen er tørr, er kaken gjennomstekt, men følger det med litt våt deig, må den steke et par minutter til før du sjekker på nytt. Sett brettet med cupcakesene på et gryteunderlag og avkjøl cupscakene i noen minutter. Løft deretter ut cupcakesene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles helt på rist.
 8. Når cupcakesene er avkjølte, kan du lage ostekremen. Mål opp smøret og ha det i en ren bakebolle. Du må bruke mykt smør som har stått framme en times tid. Kjør smøret i noen minutter med vispen til det blir kremete. Ha i kremosten og kjør maskinen et par minutter og tilsett deretter melisen. Kjør det på middels tempo til alt er godt blandet og du har en jevn og luftig ostekrem. Ha gjerne ostekremen i en sprøytepose eller plastpose.
 9. Dekorer cupcakesene med kremen eller smør den utover med kniv, og dryss over kakestrøssel eller annen dekor hvis du vil.
 10. Cupcakes er best dagen de er bakt. De kan fryses.

Cupcakes med ostekrem

TIPS

 • Hvis smøret kommer rett fra kjøleskapet og er hardt, kan du skjære det i skiver med en ostehøvel. Da blir mykt og enklere å få kremete.
 • Hvis du ikke har muffinsbrett, kan du benytte doble muffinsformer.

LYKKE TIL!

Cupcakes med ostekrem, Trine med barnebarn 2021

Oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker», en kokebok jeg laget sammen med sønnen min Mathias og de 5 barnebarna mine. Nå får du boken til halv pris, kr. 199 hos Norli, se her. En praktisk kokebok for barn, unge og barnefamilier. Du finner flere oppskrifter for unge kokker samlet her

Portrettene er tatt av Sara Johannessen i 2021. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste