Her kommer en fargerik og smakfull couscoussalat med grillede grønnsaker og sitron. Dette er en favoritt hjemme hos oss, og jeg bruker det jeg har tilgjengelig av grønnsaker. Her har jeg brukt rød og gul paprika, squash og rødløk, men for eksempel aubergine, fennikel og vårløk smaker også godt i denne salaten. Ta en titt i grønnsaksskuffen og grill salatingrediensene du også!

Ingredienser

4 porsjoner couscous , bulgur eller quinoa
3-4 ss extra virgin olivenolje
1 ss basilikum , grovt hakket
1 ss persille , grovt hakket
1 ss mynte , grovt hakket
1 squash , i skiver på langs
1 rød paprika , i grove biter
1 gul paprika , i grove biter
1-2 rødløk , i båter
1 sitron , delt i to
nøytral olje til pensling

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt og pensle grønnsakene med litt nøytral olje. Grill dem på direkte varme (les mer om direkte/indirekte varme her) i noen minutter på hver side, til de er møre og fine. Jeg har en egen grillpanne som jeg setter på grillen (når jeg tenner den) og som gjør det enkelt å grille grønnsaker, samtidig som den gir fine grillriller (men du kan fint legge dem direkte på grillristen). Grønnsakene kan alternativt stekes i en grillpanne på koketoppen.

Skjær sitronen i to og sett den med snittflaten ned på direkte varme i 3-5 minutter.

Kok couscous (jeg har brukt perlecouscous i denne oppskriften), bulgur, quinoa eller hva du måtte behage – etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og smak til med friske hakkede urter og olivenolje. (Du trenger ikke alle urtene dersom du ikke har det tilgjengelig.)

Ha couscousen i en vid lav bolle eller på et serveringsfat, og fordel de grillede grønnsakene oppå. Skvis litt sitronsaft over, og server couscoussalaten som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, kylling eller fisk, eller nyt den alene slik den er. Couscoussalaten er også ypperlig å servere på en buffet – varm, lun eller kald.

Couscous med grillede grønnsaker

Alle grillmatoppskrifter (med tilbehør) finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste